Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Одржана 17. седница Скупштине града

Одржана 17. седница Скупштине града

На 17. седници Скупштине града одборници су изгласали 54 тачке дневног реда. Поред тачака које су се односиле на рад јавних предузећа, највећи део дневног реда тицао се урбанистичких одлука и изменама у школским одборима основних и средњих школа у Шапцу.



Између осталог, усвојен је програм капиталних инвестиција града Шапца за период 2022-2024. година, као и предлог одлике о изради плана развоја града за период 2023-2030. година. Одборници су изгласали извештај о извршењу буџета града за првих шест месеци ове године. Сви директори јавних предузећа поднели су извештаје о пословању за прошлу годину, а одобрници су истовремено подржали и одлуку о расподели добити у овим предузећима.




-Сва јавна предузећа су позитивно пословала, сем ЈКП "Стари град", које је нешто више од пет милиона динара било у минусу. Стабилност пружања услуга грађанима од стране ових предузећа била је континуирана и несметана, што се исказује и у њиховом пословном билансу. Добро је да ће у буџет града од добити ових предузећа бити уплаћена значајна сума новца, а у корист свих грађана и нових инвестиција у нашем граду. Извештај о изврешењу буџета за првих шест месеци је изузетно добар и приходи су нешто већи, а расходи нешто мањи од планираних. Тако да је буџет и добро планиран и добро реализован у првих шест месеци. Сигуран сам да ће до краја године бити све оно што је планирано и реализовано. Имали смо обиман дневни ред, али смо успешно све завршили.

Председник Скупштине града Шапца Немања Пајић оценио је седницу као изузетно значајну

-Добили смо подробан извештај како се троше народне паре, односно извештај о буџетским средствима. Све се ради по плану. Добра је реализација, али је још важније да се буџет добро пуни. Видели смо и како се користе стредства поверена јавним предузећима. Оно што одликује буџет је да се његова једна трећина користи за капиталне инвестиције, што значи да је буџет развојни. Усвојили смо и план капиталних инвестиција за наредни период. Све што Скупштина ради је у корист тога да наши суграђани живе боље, рекао је Немања Пајић.

Динамици рада седнице допринео је долазак једног одборника опозиције. Драган Станковић из Иницијативе "Село - град" излазио је за говорницу по бројним тачкама дневног реда и износио критике, углавном на начин трошења буџетских средстава, али и износио предлоге како би ефикасније новац могао да се утроши. Станковић је истакао да жели да се његове критике схвате конструктивно и да буду на корист свих грађана.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa