Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Бета

Бета

Додељене новинарске награде 'Драган Јањић'

Награде на конкурсу за новинарску награду "Драган Јањић" уручене су вечерас у београдском Дорћол плацу, за радове на тему медијске писмености.

Директор агенције Бета Радомир Диклић рекао је да се доделом те награде одаје почаст прерано отишлом колеги Драгану Јањићу, једном од оснивача агенције Бета и Независног удружења новинара Србије (НУНС).

Он је истакао да се читав Јањићев професионални рад може описати речима "борба за јасну и истиниту информацију".

Према његовим речима, Јањић се борио за истину у служби демократије.

Добитница награде "Драган Јањић" је Ана Мирковић, за рад "Корелација измеđу коефицијента дигиталне и медијске писмености и вештина које су основ савременог граđанског друштва".

Добитнице су такодје и студенткиње Драгана Јовановић и Кристина Шустић, за рад "Како саговорници и институције третирају студенте новинарства".

Лауерат специјалне нагарде коју додељује агенција Бета јесте наставник Владислав Стојчић за рад "Корак испред вештачке интелигенције А Step Аhead Оf АI".

Награде за најбоље академске и истраживачке радове на тему "Медијска писменост", додељују се по први пут, а установили су их Новинска агенција Бета и Независно удружење новинара Србије (НУНС) у знак сећања на једног од оснивача Новинске агенције Бета и НУНС-а.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa