Инфо

29. септембар 2022.29. сеп 2022.
Бета

Бета

Додељене награде за Бетину фотографију године

Награде 19. Регионалног конкурса за најбољу медијску фотографију који организује Новинска агенција Бета уруцене су вецерас у 'Дорцол Плацу' у Београду, где је отворена излоžба одабраних радова пристиглих на конкурс.

Прву награду на 19. конкурсу Бетина фотографија године добио је фоторепортер Блица Митар Митровиц за фотографију 'Судар'.

Награду је уручила амбасадорка Немацке у Србији Анке Конрад.

Награде на овогодишњем конкурсу "Бетина фотографија године" уручене су вечерас на свечаности у Дорћол плацу, а изложба 40 најбољих радова отворена је у том београдском локалу.

Према оцени жирија, прва награда припала је фоторепортеру Блица Митру Митровићу за фотографију "Судар".

Другу награду за фотографију "Пркос" добио је словеначки фоторепортер Лука Даксклобер из "Младине".

Трећа награда припала је фриленс фоторепортеру Владимиру Живојиновићу за фотографију "Жене после завршеног посла у пољу".

Награду публике добио је фриленс фоторепортер Андреј Нихил за фотографију "Биволи из Перлеза", која је на друштвеним мрежама добила 1.997 гласова.

Од прошле године, агенција Бета је увела и тематску награду за најбољу фотографију на тему инклузије осетљивих група, а награда носи име недавно преминулог глумца из Београда Дамјана Диклића.

Награду је освојио црногорски фоторепортер Горан Боричић из РТЦГ, за фотографију "Ипак се окреће".

Главни и одговорни уредник агенције Бета Војкан Костић казао је на свечаности да 40 фотографија које је жири изабрао за ужи избор, показују важне догадјаје у протеклих 12 месеци, у региону.

"Ако погледате оно што је у каталогу и на фотографијама, можете да видите хронолошки сложено, документарно конципирано све оно што се догодило у претходних 12 месеци, не само у нашем граду, не само у нашој држави, него у читавом региону", рекао је Костић.

Немачка амбасадорка Анке Конрад рекла је да је конкурс за Бетину фотографију године најлпрестижнији фотографски конкурс у региону.

Она је додала да је импресионирана што су на конкурсу учествовали фоторепортери из седам земаља региона.

"Наградјене фотографије су огледало нашег свакодневног живота", рекла је немачка амбасадорка.

За 19. по реду конкурс пријавило се 67 аутора из седам земаља, са укупно 260 фотографија, а фотографије је до сада на друштвеним мрежама видело око 400.000 људи, а гласало је око 20.000.

Стручни жири који су чинила три фотографа Емил Ваш, Петар Кујунџић и Марко Рисовић одабрао је 44 фотографије које ће бити приказане на традиционалној изложби и представљене у каталогу.

Конкурс за Бетину фотографију године реализован је уз подршку амбасаде Немачке у Београду.
Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa