Инфо

5. октобар 2022.5. окт 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Ученици Лазине школе одржали час из хуманости

Уручили пластичне чепове Удружењу „Да будемо сви једнаки“
Ученици Основне школе „Лаза К. Лазаревић“ у оквиру Дечје недеље један дан посветили су хуманости. Приредили су пријем за представнике Удружења „Да будемо сви једнаки“ и том приликом им уручили пластичне чепове које су прикупљали у протеклом периоду.
Фото: Глас Подриња

-У договору са учитељицом још од првог разреда сакупљамо чепове. Желимо да се захвалимо свим родитељима, комшијама, породици која нам је помогла да сакупимо оволики број чепова. Поред тога што чепови иду у хумане сврхе, ми се осећамо као млади еколози, јер знамо да пластика много загађује, а поготово штети живим бићима у води- поручили су ученици трећег разреда Викториа Тешанић, Вељко Стојковић и Мија Филиповић.

То није први пут да показују бригу за друге и свет око себе.

-Прошле године смо учествовали у акцији прикупљања чепова „За Тинина колица“ на нивоу читавог града и предали чепове Удружењу „Да будемо сви једнаки“. Стечена је навика, деца су и даље доносила чепове, пошто имају посебну просторију са кутијама за њихово одлагање и на иницијативу ученичког парламента прикупљали смо их до Дечје недеље. Захваљујемо се укућанима који су заједно са децом прикупљали. Предајемо 13 пластичних џакова и 16 балона пластичних чепова. С једне стране деца развијају хуманост, а с друге стране свест о заштити човекове околине зато што је пластика неразградиви материјал- навела је школска библиотекарка Весна Ђокић.
Фото: Глас Подриња

Др Дејан Павловић из Удружења „Да будемо сви једнаки“ истакао је да су се та, али и све друге школе, радо одазивале хуманитарним акцијама које су организовали.

-Учествују у нашој трећој акцији прикупљања пластичних чепова за набавку ортопедских помагала, инвалидских колица и било чега другог што је потребно члановима удружења. Они су пре две и по године помогли да се прикупе колица за нашу Тину Станојловић, прошле године су заједно са појединцима и другим основним школама и компанијама учествовали у куповини колица за девојку из Новог Сада којој су требала специјализована колица. Сваке године током Дечје недеље показују да су полигон на коме се могу видети примери хуманости, чувања животне средине и постављања темеља за добро васпитање деце која иду у ову школу и доброг путоказа за његово израстање у праве људе. Позивам и њих и све друге да наставе у том смеру- нагласио је др Павловић.
Фото: Глас Подриња

Директор школе Милан Благојевић рекао је да је важно да се негује еколошка свест ученика.

-Такође је битно да у овом узрасту развију емпатију и потребу да неком помогну. Свест о важности очувања животне средине и одржавања чистим нашег непосредног окружења годинама се негује у нашој школи. Имамо и тим за хуманитарну делатност школе који се посебно бави овим питањем- објаснио је Благојевић.

Акције овог типа наставиће се и убудуће, поручили су из школе.
Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa