Инфо

5. октобар 2022.5. окт 2022.
Фото: Бета

Фото: Бета

Борко Стефановић разговарао са амбасадорком Белгије

Председник Одбора за спољне послове Скупштине Србије Борко Стефановић разговарао је данас са амбасадорком Белгије Кати Бугенхоут о актуелној политичкој ситуацији и перспективама европских интеграција Србије.

Стефановић је истакао да је, у овим изазовним временима, изузетно битно да Србија заузме исправну страну, и навео да ће, као председник Одбора за спољне послове, предложити Одбору и на пленарној седници, предлог документа којим се усаглашава спољна политика Србије са ЕУ.

Он је навео да је Европска унија најбитнији економски партнер Србије и инвеститор, али и блок од 27 држава, без Србије и осталих земаља региона Западног Балкана, неће бити комплетан ни стабилан.

Бугенхот се сложила да је Србији, као европској земљи, место у Европској унији и додала да би се, убрзањем процеса европских интеграција повећала и подршка грађана Србије чланству у ЕУ.

Она је навела да је битно да се европским земљама представи права слика Србије, приметивши да су недовољно представљени сви њени потенцијали и капацитети.

Саговорници су се сложили и да су регионалне иницијативе, као што су Берлински процес и Отворени Балкан, изузетно битне за сарадњу држава Западног Балкана и за њихове европске перпсективе.

Стефановић и Бугенхот су заједнички оценили да је важно да се настави дијалог између Београда и Приштине, о свим отовореним питањима.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa