Инфо

9. октобар 2022.9. окт 2022.
Почели радови на чишћењу река и потока по програму одржавања водотокова другог реда (ljubovija.info)

Почели радови на чишћењу река и потока по програму одржавања водотокова другог реда (ljubovija.info)

Сигурно водоснабдевање и чишћење водотокова другог реда

Протекле седмице су почели радови на чишћењу река и потока по програму одржавања водотокова другог реда. Председник Општине Љубовија Милан Јовановић, директор Јавног предузећа Љубовија Србослав Јагодић, директор ЈКП „Стандард“ Петар Рађеновић и помоћник председника општине за инфраструктуру Александар Перић обишли су радове.

Представници општине са мештанима обишли радове (foto: ljubovija.info)


Мештанин Грабовице, Драган Југовић, који живи у близини изворишта каже да је бујица у неколико наврата засула канал што је његову проходност свело на минимум. Он додаје да је то представљало велику опасност за околне објекте, као и за саму црпну станицу.

-Мислим да је ово прави потез и неко би требао да о овом каналу, из разлога које сам навео, константно води бригу и одржава. Уколико се то не буде одржавало поново ће се доћи у исту ситуацију и поново ће бити много проблема- истиче Југовић.

Председник Јовановић и директори јавних предузећа уверили су се да је снабдевање водом из градског водовода редовно и да су проблеми настали сушом иза нас. Они су након тога посетили Црнчу, где је за око 20 домаћинстава обезбеђена градска вода према Секулићима и Великом Мајдану.

Снабдевање водом из градског водовода редовно, проблеми настали сушом прошлост (фото: ljubovija.info)


Изграђен је цевовод у дужини од 1100 метара чиме је трајно решен проблем водоснабдевања тих домаћинстава, а пружена је могућност да се цевовод настави према Великом Мајдану. У наредној фази у плану је изградња резервоара капацитета 200 кубних метара за равномернији рад цевоводног система, чиме ће се додатно побољшати сигурност водоснабдевања.

Миленко Ђурђевић, чије се домаћинство налази у овом селу, каже да су у ранијем периоду имали проблема са снабдевањем водом.

Тражили смо задњих 10 година воду, никако није ишло и ево ове године добили смо и водовод. За време суше имали смо великих проблема, а вода нам је основна. Овде има близу 20 кућа и мислим да сада имамо све услове за живот. Имамо и деце у селу, али имамо и доста неожењених момака. Сада када смо решили још један проблем, надам се да ћемо добити и снајке, да ће село бити пуније и живље- каже Ђурђевић.
ljubovija.info

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa