Инфо

9. октобар 2022.9. окт 2022.
Још један дан за памћење (фото:ljubovija.info)

Још један дан за памћење (фото:ljubovija.info)

Дечја недеља у Љубовији

Протекла седмица у Љубовији протекла је у знаку најмлађих суграђана. Низом активности обележена је Дечја недеља.

Маскембал у вртићу
У Предшколској установи “Полетарац” приређен је маскенбал у ком су учествовала деца која похађају ову установу, уз подршку родитеља и у пратњи “Славице и тима аниматора” из Новог Сада.

Шетња од Улице Војводе Мишића до Зеленог венца (фото:ljubovija.info)


Дружење уз Олафа, фламинга и кловна, под врло инспиративним маскама које су креирала деца уз помоћ родитеља и васпитача, учинила су још један дечји дан за памћење. Деца су нешто после 10 часова прошетала улицом Војводе Мишића до Зеленог Венца, а затим је дружење настављено у дворишту вртића где је жири уз игру и песму изабрао најкреативније костиме.

Шарена поворка у центру Љубовије (фото: ljubovija.info)


Тако смо имали прилику да видимо костим веш машине, који је проглашен и најкреативнијим, затим авион, саксију цвећа, много принцеза и супер јунака, ликова из реалног и имагинарног света. Сва деца добила су „медаље“ у облику чоколадних бананица и слаткише које је обезбедио „Штарк“, а поносни власници најкреативнијих маски играчке, поклон ПУ „Полетарац“. Маскенбал је посетио и председник Општине Љубовија Милан Јовановић, који је такође обрадовао децу играчкама.

Најкреативнји костим (фото: ljubovija.info)


Чланске карте библиотеке за предшколце
Деца предшколске групе ПУ „Полетарац“ су постала чланови Библиотеке „Милован Глишић“ у Љубовији. Директорка библиотеке Маријана Петаковић поделила је деци чланске карте и са колегиницом Горданом Спасојевић уручила књиге намењене њиховом узрасту.

Подела чланских карти предшколцима традиција (фото: ljubovija.info)


Вртић и библиотека имају добру сарадњу, а подела чланских карти предшколцима постала је традиција.

Спортски дан у вртићу
Представници Спортског савеза општине Љубовија, Владимир Крстић и Ратко Илић, кроз игру, вежбе и такмичења упознали су децу у ПУ „Полетарац“ о значају бављења спортом за њихов физички развој.

Спортски дан за крај (фото: ljubovija.info)


Савладавање препрека, брзина и тимски рад брзо су пробудили такмичарску жељу код деце. Дан посвећен спорту у нашем вртићу планиран је као завршни део програма „Дечје недеље“.

ljubovija.info

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa