Инфо

11. октобар 2022.11. окт 2022.
Бета

Бета

Брнабић разговарала са специјалним изаслаником Словеније за Западни Балкан

Председница Владе Србије Ана Брнабић разговарала је данас са словеначким специјалним изаслаником за Западни Балкан Анжејом Франгешом који је истакао да је став Словеније да је европски пут Србије и Западног Балкана без алтернативе и да ће Словенија пружити сву неопходну помоћ и подршку на том путу.

Председница владе указала је да, и поред бројних изазова са којима се Србија суочава Европска унија остаје њен стратешки приоритет, саопшптено је из владе Србије.

Брнабић је истакла да је, у смислу вредносног опредељења, партнерство са Европском унијом од изузетног значаја, и навела да Србија дубоко верује у наставак реформских процеса кључних за изградњу бољег друштва за своје грађане.

Она је рекла да је у последња два мандата владе постигнут значајан напредак у области владавине права, у којој ће реформе бити настављене и у будућем мандату.

Говорећи о дијалогу Београда и Приштине, Брнабић је рекла да Београд остаје посвећен проналажењу решења и наставку разговора, али да ни након скоро десет година од потписивања Бриселског споразума, није дошло до напретка у имплементацији договореног са приштинске стране, пре свега када је у питању Заједница српских општина.

Премијерка је оценила, када је у питању економска ситуација, да је област енергетике, у овом тренутку, највећи глобални изазов и да је даљи раст привреде условљен и енергетском ситуацијом, па ће, у складу са тим, и енергетски пројекти бити на самом врху приоритета за будућу српску владу.

Саговорници су оценили да је постојећи ниво билатералних односа Словеније и Србије изузетно добар и да постоји спремност обе стране да се одржи постојећа динамика сарадње двеју земаља.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa