Инфо

12. новембар 2022.12. нов 2022.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Обележен Дан примирја у Великом рату у Доњој Оровици

У дворишту Основне школе „Петар Враголић“ у Доњој Оровици у петак је обележен Дан примирја у Великом рату.

Свечаност је почела освећењем споменика и служењем парастоса жртвама оба светска рата из овог села.
Ljubovija.info

Споменик је подигнут у сарадњи Основне школе „Петар Враголић" и парохије Оровичке, а са циљем развијања свести о националној припадности и позитивног односа према сопственој историји, традицији и култури у различитим епохама двадесетог века.
Ljubovija.info

Великом броју присутних мештана и гостију обратили су се протојереј-ставрофор Драган Секулић и парохијски свештеник Јован Секулић, а потом председник Општине Љубовија Милан Јовановић, кустос музеја „Јадар" Милан Југовић и директор Основне школе“Петар Враголић "- историчар Василије Ђукановић.

Они су послали заједничку поруку, да је слободарску идеју наш народ платио великим бројем жртава у двадесетом веку.
Ljubovija.info

Српски народ је успевао више пута да се издигне ојачан, попут птице феникса и Наталијине рамонде, цвета који је симбол данашњег дана и српског народа.

У данашње време неопходно је избећи све поделе и постићи јединство које је наш народ имао почетком Великог рата и захваљујући коме је одиграо изузетно важну улогу у победи над оним земљама које су нашем народу желели да одузму слободу и покоре државу више пута у току двадесетог века.
Ljubovija.info

Потом је изведен програм, који се састојао из наступа певачке групе Културно-уметничког друштва „Азбуковица“, под руководством Љубице Гаврић и наступа професора и ученика Музичке школе.
Ljubovija.info

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa