Инфо

14. новембар 2022.14. нов 2022.
Шапчани на врху табеле (фото: Санрајс фб)

Шапчани на врху табеле (фото: Санрајс фб)

Санрајс јесењи шампион елитне групе

Генерација фудбалера рођена 2010. године, која носи дрес шабачког Санрајса освојила је јесењу титулу елит групе Фер плеј лиге. Прошлогодишњи шампиони Фер плеј лиге добили су позив екипа које су основале тзв. елитну групу клубова за категорију петлића и резултатима оправдали позив.

Шампиони у најјачој конкуренцији (фото: Санрајс фб страница)


Протеклог викенда је завршена полусезона. У последња два кола Санрајс је надиграо Црвену Звезду и играо нерешено против Партизана и лидер је на табели са два бода више од црно-белих пред старт пролећа.

У девет одиграних кола шабачки клуб је остварио осам победа и један реми, а прицип такмичења је класични лигашки, али се сви мечеви играју у Београду, одакле је и велика већина учесника.


Генерацију предводи тренер Марко Савић, а ови момци су недавно освојили и међународни турнир у Истанбулу. Више о резултату на домаћем нивоу у наредном штампаном издању.

Фер плеј лига

Фер плеј лига је најмасовније такмичење за такмичарску категорију петлића у Србији. На разлчитим територијалним нивоима наступа више од 250 екипа, а од ове године је осноана елитна група. Селекције петлића, уз фер плеј лигу наступају и у лигама за свој узраст у оквиру општинских фудбалских савеза.

За петлиће не постоји званично такмичење које обухвата све екипе из Србије. У пионирским селекцијама постоји завршница за шампиона државе, док кадети и омладинци имају јединствене Квалитетне лиге за свој узраст.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa