Инфо

20. новембар 2022.20. нов 2022.
Бета

Бета

Вучић: Састанак у Бриселу ујутру, нисам оптимиста

Председник Србије Александар Вучић потврдио је да сутра ујутру у 8.00 у Бриселу почињу разговори на које је хитно позван он и премијер Косова Аљбин Курти.

"Ја нисам оптимиста, ја ћу отићи не јер мислим да било шта можемо да урадимо већ да им не дам такозвани Лајбницов 'довољан разлог' да окриве Србију да није желела у нечему да учествује", рекао је Вучић за ТВ Прва.

Он је поновио да Београд тражи формирање Заједнице српских општина у складу са предлогом српског управљачког тима и укидање одлуке о таблицама, оценивши да су косовски званичници "лагали да је то нешто на шта имају право" и да то није први пут да "они лажу".

Вучић је рекао да је питао изасланика ЕУ Мирослава Лајчака зашто га уопште зове, али је додао да је позван јер Европа неће да призна да је само криво "њихово дете које љуљају 14 година а оно је неспособно за живот".

Председник Србије рекао је да нема сумње да је ситуација тежа него у последњих 10 година, и да није реч само о таблицама, већ и о одлукама које је Курти саопштио на недавном састанку у Берлину, када су потписани споразуми о дипломама, личним картама и професијама.

Тада је, како је Вучић рекао, Курти по ко зна који пут саопштио да од ЗСО нема ништа, да ће због таблица прво ићи опомене па новчане казне, а да је прелила чашу одлука о смени командира полиције за север Ненада Ђурића, иако на то нема никаква права.


Бета

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa