Инфо

29. новембар 2022.29. нов 2022.
Фото: ПОКС Шабац

Фото: ПОКС Шабац

Саопштење ПОКС Шабац

Да се пооступи по препоруци заштитника грађана

Градски одбор Покрета обнове Краљевине Србије констатује да је пре годину дана, на Новом мосту у Шапцу практично престала да постоји држава Србија на територији нашег града. Полиција коју сви плаћамо, склонила се омогућила насилницима да нападну на мирне демонстранте багером, моткама, палицама и чекићима. На људе који су само тражили да се повуку Закон о екпропријацији који је омогућавао да својом арбитренрном одлуком држава може да у име било кога, па и стране комапније, одузме свакоме у овој држави кућу, њиву, очевину и дедовину. На оне који су протествовали против Пројекта Јадар у жељи да сачувају за наше потомке земљу коју су наши преци бранили и одбанили својом крвљу, жртвама и храброшћу. Тужилаштво, које сви ми плаћамо већ годину дана није успело да покрене поступке против одговорних за насиље, па чак ни против директних извршилаца иако постоје и снимци и фотографије и сведоци. То су органи државе које сви ми грађани ове земље плаћамо сваки пут када платимо рачуне, купимо нешто у продавници или сипамо прескупо гориво. И имамо право да тражимо да ови органи раде посао за који их плаћамо и да држава коју су на својој крви и костима створили наши преци функционише. Подржавамо у потпуности и понављамо Захтеве са јуче одржаног протеста :

1. Да се поступи по препоруци Заштитника грађана, која је тек недавно донета, где је оквалификовано да је полиција несавесно, закаснело и неефикасно поступила и да се предузму дисциплинске мере против одговорних лица у полицији. 

2. Да се процесуирају виновници напада на грађане, где су били угрожени и њихови животи, а нападаче са багером, батинама и чекичима предводили су фукционери СНС. 

Тек када ово буде испуњено можемо констатовати, са много горчине, да се држава вратила и на овај део своје територије.

Подсећамо да је ово само још један очигледан и тужан доказ да је целокупни систем Републике Србије труо и у потпуном колапсу, подређен не закону него вољи појединца. То је данас могуће једино у државама које су Репбулике са председницима који злоупотребљавају систем и гуше демократију у корист тоталитаризма. Ни једна монархија у овом делу свету нема те проблеме. И зато верујемо да је потребна потпуна промена система. Почевши од измене облика саме државе и повратак на нашем народу природно, традиционално и успешно државно уређење : Краљевину Србију - уставну, парламентарну монархију. 
ПОКС Шабац

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa