Инфо

29. новембар 2022.29. нов 2022.
Изложба прошлогодишњег добитника Награде „Игор Белохлавек“- Александра Бајуновића

Изложба прошлогодишњег добитника Награде „Игор Белохлавек“- Александра Бајуновића

У среду, 30. новембра 2022. године, у 19 часова у галерији Библиотеке шабачке свечано ће бити отворена изложба „Балканска кула“ Александра Бајуновића, прошлогодишњег добитника Награде „Игор Белохлавек“.

Признање се додељује за најуспешнијег младог аутора у оквиру Октобарског салона, који организује Народни музеј у Шапцу. Самостална изложба радова је део Награде и на тај начин Библиотека као установа још једном показује колику пажњу посвећује младим уметницима. На отварању ће, поред Јелене Подгорац Јовановић, директорке Библиотеке шабачке, говорити и Татјана Марковић, музејска саветница и аутор. Сви заинтересовани суграђани ће изложбу моћи да погледају до 14. децембра 2019. године.

Александар Бајуновић је рођен у Шапцу 1995. године. Основну школу је завршио у Бадовинцима, а Школу примењених уметности у Шапцу. Академију умјетности у Бања Луци је уписао 2014. године, на смеру Сликарство, у класи Весе Совиља. Дипломирао је 2018. године, када уписује мастер-студије на истој Академији, у класи Борјане Мрђе. Стекао је звање демонстратора-стручног помоћника. Радио је као професор ликовне културе у Мачванској средњој школи у Богатићу. Од 2019. године члан је Удружења ликовних стваралаца Шапца. До сада је своје радове приказао на 12 самосталних и преко 15 групних изложби. Добитник је више признања и награда.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa