Инфо

2. децембар 2022.2. дец 2022.
љубовија.инфо

љубовија.инфо

Поново се покреће канцеларија за младе у Љубовији

Национална асоцијација канцеларија за младе је кровни савез градова и општина са територије Републике Србије које имају основану Канцеларију за младе и које активно раде на развијању локалне омладинске политике. Основана је са циљем да осигура квалитет омладинске политике на локалном нивоу. Један од оснивача Националне асоцијације канцеларија за младе је и Општина Љубовија, али већ неколико година уназад канцеларија на територији наше општине није била активна.

Председник Националне асоцијације канцеларија за младе Џемалудин Паучинац посетио је Љубовију и разговарао са председником Општине Миланом Јовановићем, председником Скупштине Општине Гораном Јосиповићем, као и представницима младих са територије општине Љубовија о поновном покретању Канцеларије и будућим заједничким пројектима.

„Као Општина ћемо подржати све активности, јер наравно млади треба да се укључе у живот наше заједнице. Ја сам лично био један од оснивача Канцеларије за младе у општини Љубовија и драго ми је да ћемо заједничким снагама поново покренути њен рад. У овом разговору који смо имали чули смо доста занимљивих предлога на којима ће се радити и који ће омогућити младима из наше општине да стекну нова знања, да се афирмишу и да добију помоћ у запошљавању“, рекао је председник Општине Љубовија Милан Јовановић.

Џемалудин Паучинац је након данашњих разговора истакао да је један од првих корака рада Канцеларије за младе у Љубовији упознавање са потребама и жељама младих у Љубовији.
„Данас смо имали састанак са председником Општине и представницима младих, представницима удружења из Љубовије, све са циљем покретања Канцеларије за младе и покретања процеса израде стратегије за младе општине Љубовија. Данас смо у разговорима са младим добили повратне информације шта је њима битно, а упоредо са тим креће онлајн истраживање кроз које ћемо таргетирати само младе са територије Љубовије и добити од њих адекватне информације шта је њима битно и шта би волели да имају у Љубовији, а што можда тренутно немају или шта може да се поправи, шта је добро и које су то активности које су њима интересантне и које би могли заједнички да реализујемо. Као Национална асоцијација, након покретања Канцеларије за младе, укључићемо координаторе у наш рад, кроз различите обуке ћемо подићи њихове капацитете да могу самостално да аплицирају и реализују пројекте“, изјавио је Паучинац.
љубовија.инфо

Најновији број

26. јануар 2023.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa