Инфо

2. децембар 2022.2. дец 2022.
Владан Красавац, најбољи начелник округа (фото: Кабинет начелника МУО)

Владан Красавац, најбољи начелник округа (фото: Кабинет начелника МУО)

Додељена награда "Капетан Миша Анастасијевић" за 2022. годину

У знак сећања на лик и дело великог добротвора и задужбинара XIX века, српског родољуба и учитеља Михајла Мише Анастасијевића, који је оставио дубок траг у нашој историји, као човек широког духа и племенитог срца, установљена је награда "Капетан Миша Анастасијевић". Више од две деценије додељује се нajуспешнијим појединцима,предузетницима и институцијама.

Ове 2022.године изабрано је 20 привредних и друштвених субјеката и стваралаца који су најбољи у својој области и који су показали друштвену одговорност за свој рад. Признање је у исто време подстрек да се са радом настави са још већим еланом и бољим резултатима. Време у коме живимо изузетно је сложено, а од лауреата се очекује да дају допринос превазилажењу тешкоћа у којима се налазимо.

Награду додељују универзитети у Новом Саду, Београду, Источном Сарајеву и Бањалуци, привредне коморе Србије и Републике Српске и новосадски "Медиа Инвент".

Свечано уручење признања "Капетан Миша Анастасијевић" одржано је у понедељак 28. новембра 2022.године у Ректорату Универзитета у Новом Саду у програму под називом "Од Капетана Мише до Николе Тесле".

Поред Владана Красавца, начелника Мачванског управног округа, овогодишњи лауреати су: Проф. др Срђан Колаковић, декан Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду; Проф. др Драган Станић, председник Матице српске; Мр Милан Јарић, помоћник Покрајинског секретара за привреду и туризам; Станко Љубичић, помоћник градоначелника Града Новог Сада; Бранислав Мамић, секретар Удружења услуга Привредне коморе Војводине; Зоран Семеновић, председник општине Шид; Проф. др Александар Реџек, директор Института за кардиоваскуларне болести Сремска Каменица; Весна Вучуревић, председник Групе "Универекспорт"; Предраг Михајловић, председник Управног одбора Удружења банака Србије;Синиша Пратљачић,председник Извршног одбора "Глобус осигурање"; Данијела Малетић, Савет за социјално предузетништво Републике Србије; Владимир Гогољев, директор компаније” Levi 9 Serbia”; Душан Латас, власник “Сомборелектро” доо; Миленко Рајак, директор "Sani-Hem”; Милан Глушац, директор “Електросомбора”-РЈ Врбас; Мр Зоран Николић, директор Института “Ватрогас” Нови Сад ; Љубо Перишић,Фабрика воде “ДИВА”; Љубица Гојгић, новинарка РТВ Војводине; Музичка група “THE FRAJLЕ”.
Фото: Кабинет начелника МУО

Владан Красавац признање је добио за најбољег начелника округа који је, по мишљењу жирија, својим радом и знањем допринео квалитетној сарадњи републичких органа и локалних самоуправа са подручја Мачванског управног округа у циљу остварења бројних пројеката и бољег живота свих грађана. Свакодневна комуникација условила је активности које су током године реализоване у свим сферама живота и у сложеним друштвеним приликама.

Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa