Инфо

2. децембар 2022.2. дец 2022.
dzsabac.org.rs

dzsabac.org.rs

Шабачки Дом здравља организовао систематски преглед деце у ОШ Свети Сава

Поводом обележавања Националног дана особа са инвалидитетом, који се обележава 03.12.2022. организован је систематски преглед деце са сметњама у развоју у ОШ „Свети Сава“ Шабац. Дужи низ година, педијатри Дома здравља Шабац, практикују одлазак у просторије школе, што умногоме олакшава контролисање здравља деце, поготово током пандемије корона вируса.

Данас су у договору са директорком установе др Јасмином Станковић, прегледе обавиле др Снежана Павковић , специјалиста педијатрије и сестре Јагода Симић и Слађана Поповић. Прегледано је 36 корисника и утврђено је да проблеме са кичмом и лоше држање има њих 23, деформитете стопала има 26, проблеме са видом 5, са слухом 4 а гојазних је 20. Деци и њиховим родитељима и старатељима је дат савет о даљем поступању.

Др Снежана Павковић је саопштила да се нада наставку сарадње наших установа јер је ово практичан и мање стресан начин контроле здравља деце а поготово ове осетљиве категорије. Захваљујемо се на помоћи и организацији свим запосленим у ОШ „Свети сава“ у Шапцу.
dzsabac.org.rs

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa