Инфо

4. децембар 2022.4. дец 2022.
Бета

Бета

Седница Скупштине Србије у понедељак, на дневном реду државни буџет за 2023. годину



Председник Скупштине Србије Владимир Орлић заказао је седницу парламента за понедељак, 5. децембар, а међу 35 тачака дневног реда наћи ће се и предлог закона о буџету Србије за 2023. годину.


Како се наводи у саопштењу Скупштине, почетак седнице заказан је за 11.10, а уз предлог буџета наћи ће се и предлози одлука о давању сагласности на финансијске планове Републичког фонда за здравствено осигурање, Фонда за социјално осигурање војних осигураника и Националне службе за запошљавање, као и измене тих финансијских планова.

Предложен је и закон о завршном рачуну буџета Србије за 2021. годину, као и измене закона о буџетском систему, пореском поступку и пореској администрацији, републичким административним таксама, порезу на доходак грађана, порезу на додатну вредност, роковима за измиривање новчаних обавеза у комерцијалним трансакцијама, као и Царинског закона.

Посланици ће разматрати и измене закона о електронском фактурисању, фискализацији, доприносима за обавезно социјално осигурање и изменама Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

По дневном реду ће се расправљати и о задуживању државе код НЛБ Комерцијалне банке за потребе финансирања брзе саобраћајнице и аутопута Београд-Ниш-Пожаревац, Велико Градиште-Голубац.

Посланици ће расправљати и о потврђивању протокола о финансијској и техничкој сарадњи између влада Србије и Шпаније у области инфраструктурних пројеката, уговору између влада Србије и Мађарске о пријатељским односима и сарадњи у области стратешког партнерства, као и о споразуму о зајму између Србије и Међународне банке за развој за Пројекат чисте енергије и енергетске ефикасности за грађане.

На дневном реду наћи ће се и Оквирни споразум о финансијском партнерству између Србије и Европске комисије о правилима за спровођење финансијске помоћи Европске уније Србији, у оквиру инструмента за претприступну помоћ (ИПА ИИИ).

Разматраће се и разрешење функције председника Основног суда у Бечеју, избор председника судова и избор судија који се први пут бирају на судијску функцију, као и избор вицегувернера Народне банке Србије (НБС).

На дневном реду су и измене чланова и заменика чланова у скупштинским одборима Социјалистичке партије Србије и коалиције Нада, као и измене састава Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање.




Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa