Инфо

6. децембар 2022.6. дец 2022.
Обележавање 60 година постојања  Градске организације инвалида рада Шабац

Обележавање 60 година постојања Градске организације инвалида рада Шабац

Јубилеј вредан пажње и поштовања, 60 година постојања и деловања Градске организације инвалида рада Шабац,свечано је обележен у понедељак 05. децембра пригодним програмом у Шабачком позоришту. Прилика је да се обележи и 03. децембар Међународни дан особа са инвалидитетом.

У част великог јубилеја израђена је монографија и представљена прва реплика Мачванског ћилима. После Текеришког пешкира, који је постао надалеко познат, вредне руке ткаља израдиле су Мачвански ћилим,богат колоритима и пределима Мачве ,који је стар више од једног века.

Догађај прати изложба рукотворина ткачке радионице "Стари занати" која делује у оквиру Градске организације инвалида рада Шабац.

Присутне је поздравила и са радом организације упознала Мирослава Савковић, председница организације инвалида рада Шабац .

Свечаности су присуствовали Владика шабачки Јеротеј, начелник Мачванског управног округа Владан Красавац, представници градова и општина са подручја Уравног округа, бројни чланови организације, сарадници и представници медија. Од далеке 1962. године ова организација ради и делује непрекидно руководећи се хуманошћу и добровољношћу својих чланова.

У уметничком делу програма учествовали су чланови организације и фолклорни ансамбл ветерана Василиса.
Кабинет начелника
Владана Красавца

Најновији број

21. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa