Инфо

8. децембар 2022.8. дец 2022.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Пројекат „О-два-ја-мо“ представљен у Богатићу

Пројекат одвајања кућног отпада „О-два-ја-мо“ представљен је у спортској хали у Богатићу, у присуству представника делегације Европске уније Антоана Авињона, помоћника министра за заштиту животне средине Душана Чаркића, председника Општине Милана Дамњановића, директора ЈКП „Богатић“ Владана Попадића и гостију. Пројекат је подржан од стране Владе Шведске и спроводи се у сарадњи са Министарством заштите животне средине, а Општина Богатић једна је од 17 локалних самоуправа које у њему учествују. Циљ је смањење депонија и здравија животна средина.
Фото: Глас Подриња

Како је истакао Авињон, то је прва фаза пројекта у који ЕУ инвестира 6,6 милиона евра и почетак инвестиције у ту област коју желе додатно да унапреде.

-Веома смо задовољни што смо у Богатићу, зато што је то општина која је веома посвећена овом пројекту. „О-два-ја-мо“ има намеру да се отпад, који би се иначе одлагао на депонију, преусмери на рециклажу. То је чак и више од рециклирања, зато што сами грађани преузимају на себе одговорност унапређења животне средине. Ово је само један од пројеката који имају за циљ да утичу на свест о одвајању отпада у кућним условима- подвукао је програмски менаџер ЕУ за животну средину.


Помоћник министра за заштиту животне средине рекао је да је то начин да се унапреди живот у локалној заједници.
Фото: Глас Подриња

-Министарство заштите животне средине стоји увек иза свих локалних самоуправа и грађана Републике Србије. Ово је само један од корака које смо предузели за унапређење живота свих нас. Наша врата су увек отворена и отворени смо за даљу сарадњу, шта год мисле да министарство може да уради за грађане, стојимо им на располагању. Честитам Општини Богатић на изузетној комуникацији и сарадњи- нагласио је Чаркић.


Председник Општине Милан Дамњановић навео је да пројекат показује друштвену одговорност, залагање, ентузијазам и постигнуте резултате у области заштите животне средине. Учешће општине у инвестицији обезбеђеној кроз програм ИПА 2017 и вредној близу 200 хиљада евра је око 25 хиљада евра.
Фото: Глас Подриња

-То су показатељи развијене свести свих нас, као и правца којим се као друштво и држава крећемо ка зацртаном циљу, а то је стварање бољег живота за све грађане. Ово сарадња је пример добре праксе, позитивног начина рада и размишљања и представља и својеврсну промоцију активности и темељних вредности које доносе очигледне бенефите. У Општини Богатић ћете увек имати поузданог сарадника и пријатеља. Надам се да ћемо и у будућности бити у прилици да креирамо позитивне промене на свеопште задовољство- закључио је Дамњановић.

Фото: Глас Подриња

Еко- амбасадори информисали су грађане о предностима одвајања отпада и саме рециклаже за животну средину и локалну заједницу. У програму су учествовали и малишани Предшколске установе „Слава Ковић“ у Богатићу.
Фото: Глас Подриња
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa