Инфо

17. децембар 2022.17. дец 2022.
Председница Друштва учитеља у Шапцу, Сузана Мијушковић, изабрана за председницу Савеза учитеља Републике Србије(Фото: Глас Подриња)

Председница Друштва учитеља у Шапцу, Сузана Мијушковић, изабрана за председницу Савеза учитеља Републике Србије(Фото: Глас Подриња)

Сузана Мијушковић изабрана за председницу Савеза учитеља Републике Србије

Градоначелник Шапца др Александар Пајић примио је у Градској управи председницу Друштва учитеља у Шапцу Сузану Мијушковић поводом избора за председницу Савеза учитеља Републике Србије. Овом приликом, градоначелник јој је честитао на избору и изразио задовољство што, по први пут, имамо некога из Шапца које је на челу СУРС. Разговарали су о циљевима и деловању овог Савеза, о актуелним темама из области просвете, али и досадашњим активностима и успесима Друштва учитеља у Шапцу.

-Сузана је показала добру организацију кроз оно што је радила у Друштву учитеља града Шапца. Својим радом је допринела да то Удружење сјајно функционише и постиже значајне резултате, посебно кроз акције које су организоване у нашем граду, чиме је доказала да завређује да буде председник СУРС. Сигуран сам да ће наставити са унапређењем укупног положаја учитеља, као и васпитно образовног рада. Такође, уверен сам да ћемо кроз пројекте на коме је ангажовано и Друштво учитеља, а пре свега мислим на пројекат изградње Научног центара допринети још већем квалитету образовања у нашем граду. Образовање је приоритет Града Шапца, а у прилог томе говори чињеница да улажемо велика средства у образовне установе- рекао је градоначелник Александар Пајић.
(Фото: Глас Подриња)

Председница Савеза учитеља Републике Србије, Сузана Мијушковић, изразила је задовољство што су учитељи у Србији препознали квалитет шабачких учитеља, посебно због тога што ће она наставити да води ову велику организацију.

-Није лако водити организацију која броји 59 локалних друштава и око десет хиљада чланова. Указана ми је велика част тиме што сам изабрана за нову председницу Савеза учитеља Републике Србије. Велики изазови су преда мном. Надам се да ћу оправдати поверење. Верујем да ћу СУРС водити подједнако добро као што сам водила и локално Друштво- казала је Сузана Мијушковић.

Извор: Град Шабац

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa