Инфо

18. децембар 2022.18. дец 2022.
Мачваинфо.рс

Мачваинфо.рс

Двовечерњим годишњим концертом ФА Ђидо заокружио још једну успешну сезону

Још једно вече за памћење приредили су извођачи ФА „Ђидо“у оквиру свечаног годишњег концерта „Играј, заиграј“, који је одржан у два дела.

Све оно што је најлепше и најдрагоценије из српске традиције више од четиристотине чланова ансамбла, активних играча, музичара, певача, деце, али и ветерана дочарало је синоћ и вечерас током двочасовног програма који је бројна публика с одушевљењем испратила.
Мачваинфо.рс

Поред сјајног првог ансамбла, Народног оркестра, ансамбла ветерана, припремног и дечијих ансамбала, ово вече додатно је разгалио Трубачки оркестар Данијела Јокановића, као специјални гост на концерту.

Уиграни извођачи представили су 12 кореографија - „Игре из околине Београда“, „Бугарку“, „Игре из Централне Србије“, „Чобанско надигравање тројно“, „Игре и песме из Црноречја“, „Игре и песме из Беле Паланке“, „Игре из студеничког краја“, „Игре из Тимочке крајине“, „Играле се делије“, „Игре старог Влаха - Златиборског краја“, „Што 'но синоћ вечерасмо“ и чувену „Врањанску свиту“, награђену најгласнијим аплаузима, којом је стављен печат на још једну успешну сезону ФА „Ђидо“.

Традиционално, на концерту су додељена признања члановима за дугогодишње континуирано деловање у првом извођачком ансамблу. Дипломама за пет година награђени су Андријана Малетић, Михајло Љубинковић, Јелена Берић и Срђан Ђаламић. Повељу за 15 година у првом ансамблу добио је Марио Максимовић, а признање за две деценије Бранислава Беба Оџић. Специјално признање, златна плакета за деловање, сталност, предан рад током 25 година у првом ансамблу, уручено је Марку Симићу.


Обе вечери концерта су руку дело уметничког руководиоца ФА "Ђидо", Милоша Симића и шефа Народног оркестра, Зорана Пузића, које су публика и извођачи поздравили аплаузом.
Мачваинфо.рс

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa