Инфо

22. децембар 2022.22. дец 2022.
Пројекат новог Мачванског трга

Пројекат новог Мачванског трга

На 19. седници Скупштине града Шапца, одржаној у среду, презентован је пројекат новог уласка у град и трга на Камичку. Изградња Мачванског трга почеће на пролеће, односно чим дозволе временске прилике.

Град Шабац ће у наредној години добити нов улаз у град из правца Мачве, јер градимо савремен и грађанима прилагођен Мачвански трг, на шта сам као градоначелник изузетно поносан. Пројекат уређења овог простора је завршен, а већ од пролећа крећемо са његовом реализацијом. Капитално улагање града Шапца у изградњу новог Мачванског трга, наслања се на велике инфраструктурне пројекте које држава реализује, ауто-пут Рума-Шабац, нов мост преко Саве и брзу саобраћајницу од Шапца до Лознице.




Највећим буџетом у историји града Шапца, уредићемо овај део града на понос свих наших суграђана. Нов Мачвански трг садржаће довољно површина за пешаке, нову градску фонтану, идејно и симболички представљену у облику класја жита, доста зеленила и урбани мобилијар. Из буџета града Шапца за изградњу овог трга издвојићемо 120 милиона динара.



Овим великим инфраструктурним пројектима, који ће бити завршени до краја 2023. године, Град Шабац биће један од најмодернијих градова у нашој држави. Сигурним корацима корачамо ка остварењу нашег циља, а то је Шабац град будућности за све његове грађане!





Градоначелник Шапца др Александар Пајић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa