Инфо

27. децембар 2022.27. дец 2022.
Библиотека шабачка

Библиотека шабачка

Свечано отварање годишње изложбе Одељења за децу

У галерији Библиотеке шабачке у среду у 12 сати свечано ће бити отворена годишња изложба Одељења за децу „Гле, гле све сама чуда“. Инспирисана је значајним јубилејом – обележавањем 100 година од рођења Душка Радовића.

Изложба је реализована у сарадњи са Основном школом „Јеврем Обреновић“ из Орида, која ове године прославља 190 година трајања, као и са драмском и стрип-радионицом Библиотеке шабачке. Сви заинтересовани суграђани ће поставку моћи да погледају до 20. јануара 2023. године.

Стваралаштво Душка Радовића послужило је као инспирација за радове ученика од петог до осмог разреда. Они су уз подршку Драгане Ђурђевић, наставнице ликовног, и библиотекарки Биљане Богојевић и Александре Ердевички Томић створили маштовита дела користећи разне технике – цртеж, декупаж, колаж, моделовање... Допринос годишњој изложби дали су и полазници библиотечке драмске секције показујући свој таленат кроз радио-драму „Капетан Џон Пиплфокс“, коју је библиотекарка Горица Рајичић учинила доступном и глувим и наглувим особама користећи знаковни језик.

Полазници стрип-радионице су причу о капетану Џону Пиплфоксу представили кроз покретни стрип, а Душка Радовића кроз интересантне карикатуре и портрете. У стварању изложбе учествовали су и предшколци, учесници радионице „Корак у свет књига“.
Извор: Библиотека шабачка

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa