Инфо

28. децембар 2022.28. дец 2022.
Глас Подриња

Глас Подриња

Три јубилеја изнедрила „Гле, гле све сама чуда“

Три јубилеја- 175 година постојања и рада Библиотеке шабачке, стогодишњица од рођења Душка Радовића и 190 година ОШ „Јеврем Обреновић“ у Ориду изнедрилa су изложбу ученика од петог до осмог разреда свечано отворену у среду у Галерији Библиотеке шабачке. Стваралаштво Радовића инспирисало је ђаке и назив „Гле, гле све сама чуда“ сам се наметнуо.

Библиотекарка Дечјег одељења Биљана Богојевић истакла је да је креативност деце била инспиративна.
Глас Подриња

-Заиста су инспирисани ликом и делом Душка Радовића, јер Душко инспирише све генерације, од најранијег узраста до одраслих. Посетиоци изложбе видеће сва чуда ученика основне школе, полазника наших радионица стрипа и драмске, као и „Корак у свет књига“- навела је Богојевићева.


Наставница ликовног у Основној школи „Јеврем Обреновић“ Драгана Ђурђевић у Ориду подвукла је да је рад на изложби био веома занимљив.
Глас Подриња

-Деца су кроз различите технике приказала живот и дело Душка Радовића. Радећи на пилот- пројекту и ваннаставним активностима, били су одушевљени и на креативан и личан начин приказали његов рад, лик и дело. Успели су да науче нешто ново и да се креативно забаве-сматра Ђурђевићева.

Глас Подриња

Цртежи, слике, декупаж, колаж, моделовање, само су неке од коришћених техника. Ученик седмог разреда Огњен Ћирковић нацртао је Душка Радовића, као и радио из кога се оглашавао у емисији „Београде, добро јутро“.
Глас Подриња

-Било је занимљиво, научили смо декупаж технику, али и сазнали нешто ново о Душку Радовићу, који је био веома интелигентан и свестран човек- рекао је Ћирковић.

Глас Подриња

Полазници библиотечке драмске секције снимили су радио-драму „Капетан Џон Пиплфокс“, коју је библиотекарка Горица Рајичић учинила доступном и глувим и наглувим особама користећи знаковни језик. Прича о капетану Џону Пиплфоксу представљена је кроз покретни стрип, а Душко Радовић кроз интересантне карикатуре и портрете. У стварању изложбе која ће бити отворена до 20.јануара учествовали су и предшколци.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa