Инфо

3. јануар 2023.3. јан 2023.
Титуле у рукама Жарка и Јане

Титуле у рукама Жарка и Јане

Најбољи млади спортисти 2022. године: Јана Лукић и Жарко Крајишник

Најтежи и најнеизвеснији је избор у категорији младих спортиста. Интерно правило је да бурамо представнике из индивидуалних спортова, а још једном су сјајну годину иза себе оставили шабачки теквондисти, односно теквондисткиње. Успеси на највишем нивоу овог олимпијског спорта донели су највреднија признања Јани Лукић (ТК Летњиковац) и Жарку Крајишнику (ТК Шабац).

Јана Лукић - најбоља млада спортисткиња за 2022. годину


Јана Лукић је у последњој кадетској години потврдила доминацију у својој категорији. На националном нивоу не зна за пораз, нити било шта мање од златне медаље, како у Првенству, тако и у Купу Србије. Пет година узастопно је шампион државе. Осим титула, проглашавана је и за најбољу кадеткињу на Првенству и Купу, односно најбољу кадеткињу у Србији. Заузима прво место на ранг листи Теквондо асоцијације Србије у својој категорији.

Квалитет потврђује са четири титуле турнира Г2 категорије, као и једним сребром истог ранга. Освојила је друго место на Европском кадетском првенству. Једна победа је делила од медаље и на Светском првенству. На светској ранг листи је на позицији два.

Жарко Крајишник - најбољи млади спортиста Подриња за 2022. годину


Жарко Крајишник је и у јуниорској категорији поновио успех из кадетске. Још једном је на највећем такмичењу, Светском првенству досегао финале и у Шабац донео, овај пут, јуниорско сребро.
Проглашен је званично за најбољег јуноиора Србије од Теквондо асоцијације Србије, док га је

Олимпијски комитет номиновао га је у категорији најбољег младог спортисте за 2022. годину. Уз успехе на домаћој сцени, остварио је континуитет и на међународним турнирима најјаче Г категорије. Годину је окончао титулом на туриниру у Паризу, а пре тога је освојио, током 2022. године, четири друга места: Галеб Београд, Загреб, Шведска и Бугарска, односно треће место у Белгији.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa