Инфо

3. јануар 2023.3. јан 2023.
Завршен пројекат SEED: Одрживост у фокусу

Завршен пројекат SEED: Одрживост у фокусу

Пројекат СЕЕД који је реализовала Тара Интернатион Цонсултинг д.о.о. уз подршку Града Шапца, усмерен ка подстицању запошљавања и самозапошљавања жена и младих, након девет година завршен је финалним сусретом партнера у Шапцу.

Кроз сарадњу Града Шапца и бројних привредних субјеката, акредитоване обуке за производњу органске хране, ИТ едукацију, тренинге у различитим областима (грађевинарство, обновљиви извори енергије, предузетништво), доделу бесповратних средстава за покретање сопственог посла учесници су постали конкурентни на тржишту рада.

Акредитовано је 14 обука за незапослена лица кроз које су стицали нова знања, имали прилику да побољшају стручност и обученост.

Током претходних година значајна активност била је оснаживање капацитета локалног партерства за запошљавање и унапређење стручног оспособљавања незапослених и подршке њиховом запошљавању.

-Одрживост пројекта је оно на шта смо посебно поносни, а Локални акциони план запошљавања гарантује његову одрживост. Након девет година и свих бенефита Тренинг центра формираног у оквиру пројекта СЕЕД, Центар је постао коомпаративна предност коју Шабац има у одоносу на друге градове. Потреба за квалификованом и обученом радном снагом на тржишту рада све је већа, а управо то је предност Тренинг центра. Едукација и оспособљавање кадрова. Овај центар одликује и флексибилност у односу на формално, где можемо да се брзо прилагодимо и применимо нова знања и то ће значити за цео Мачвански округ - истакао је председник Скупштине града Шапца Немања Пајић.

Пројекат је финансиран је средствима Аустријске развојне агенције и организације Волксхилфе Солидаритат.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa