Инфо

4. јануар 2023.4. јан 2023.
Они који долазе - лауреати 2022.

Они који долазе - лауреати 2022.

Они долазе: Додић, Новаковић, Мушицки

Како смо у избору за најбоље младе спортисте установили интерно правило да бирамо најбоље међу представницима у индивидуалним спортовима, одлучили смо да уведемо признање којим би валоризовали и посебне доприносе овдашњих спортиста великим успесима млађих решрезентативних категорија у екипним спортовима.

Иза нас је остала година у којој су јуниори рукометаши Србије освојили бронзану медаљу на Европском првенству, кадети ватерполисти стигли до трећег степена победничког постоља на Светском шампионату, док су млади кошаркаши били надомак медаље. У свим постигнућима Шапчани нису имали само епизодну, него и једну од главних улога. Признање "Они који долазе" за 2022. годину понели су: Матеја Додић, Филип Новаковић и Андреј Мушицки.

Матеја Додић (фото: РСС)


Матеја Додић на терену не делује као момак који обећава, већ подсећа на искусног, прекаљеног крилног играча. Већ сада је једно од најбољих крила Супер лиге, незаменљива узданица шабачке Металопластике Еликсир, редован на ширем списку селектора сениорске репрезентације Србије, а није питање да ли ће, већ када ће постати и стандардни репрезентативац сениорске репрезентације.

Током 2022. постао је трећи стрелац Металопластике Еликсир, чинилац у освајању Купа Србије, но врхунац сезоне догодио се за њега током лета када је направио сензацију са јуниорском репрезентацијом, предвођеном Шапчанином Ђорђем Теодоровићем, освојивши бронзу на Европском првенству. Наступао је у сваком мечу и постигао је 25 голова.

Филип Новаковић (плава капица) (фото: ВСС)


Филип Новаковић је једна од највећих узданица будућности шабачког ватерпола. Овај спорт у Шапцу је у великој експанзији од реконструкције затвореног базена, а већ стасава неколико генерација у школи ВК Шабац које могу бити снажан ослонац будућих великих успеха. Филип нема паузу током претходне године. ВК Сава, други тим ВК Шабац, иако најмлађи у Првој Б лиги, превазишао је очекивања свих изборивши пласман у Прву А лигу Србије, други ранг. Данас је капитен Саве.

Играма и наступима завредео је позив на припреме ВК Шабац, но и у кадетску репрезентацију Србије. Носећи капицу са државним грбом у Грчкој, Новаковић је допринос освајању трећег места дао кроз 14 постигнутих голова. У репрезентацији је био заједно са саиграчима Лазићем и Мићановићем.

Андреј Мушицки (фото: www.proballers.com/)


Андреј Мушицки је поникао у Шапцу, а актуелни кошаркаш екипе Мега је доказ да и у годинама када шабачка мушка кошарка нема велике резултате, таленти за овај спорт постоје и имају све основе да ускоро буду међу носиоцима сениорске репрезентације. Неколико година је члан Меге, најбољи је играч кадетске селекције, шампиона Србије, део јуниорског састава такође шампиона Србије, али и шампиона Европе за овај узраст.
Током лета добио је поверење да буде капитен кадетске репрезнтације Србије на Светском шампионату. Једна победа је Србију делила од полуфинал и медаље, но на крају је освојено врло добро пето место. Годину је употпунио освајање титуле светског шампиона за школарце као ослонац екипе Спортске гимназије из Београда.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa