Инфо

5. јануар 2023.5. јан 2023.
Душан Пауновић - добитник признања за Спортски подвиг године 2022. (фото: лична архива)

Душан Пауновић - добитник признања за Спортски подвиг године 2022. (фото: лична архива)

Спортски подвиг 2022 - Душан Пауновић

Признање „Спортски подвиг“ осимшљено је недавно у оквиру избора за најбоље у спорту подриња које организује ваш и наш лист у циљу валоризације подвига који не морају увек донети медаљу, висок пласман, али чине најбољу глорификацију упорности, истрајности, великог срца и менталне снаге појединца. Претходни добитници су водили борбе и побеђивали са тешким повредама, а сада је човек који је по свим мерилима спорта ветеран, постигао нешто што ни много млађи нису кадри.

Један наш суграђанин може понети и званично епитет „човека од гвожђа“, право на то није стекао тек тако, неком субјективном проценом, већ чињеницом да је успешно окончао изузетно изазовно такмичење Iron men у Аустрији. У септембру претходне године Душан Пауновић, наш суграђанин, постао је први Шапчанин који је завршио екстремни триатлон.

Три дисциплине, три екстремна изазова (фото: прив. архива)


За 12 часова трчећи, пливајући и возећи бицикл Пауновић је прешао 226 км. Олимпијски триатлон многи сматрају физички изузетно тешком дисциплином. У олимпијском триатлону такмичар треба да преплива 1,5 км, превезе 40 км и претрчи 10 км, а шта рећи за надемтање у којем треба препливати 3,8 км, бициклом прећи 180 км, а потом претрчати маратон, 42,2 км, све то у истом дану и у низу! то захтева такмичење Iron men. Изазов постављен, изазов добио одговор. Истински подвиг.

О подвигу говоре и подаци из личне карте, који кажу да је Душан Пауновић у тренутку поменутог постигнућа већ био у 50. години живота, као најпластичнији доказ да су године само изговор, не оправдање.

Маратон у пуном обиму, само део задатка (фото: прв. архива)

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa