Инфо

8. јануар 2023.8. јан 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Подељена дечја ауто- седишта

Већ трећу годину заредом Општина Љубовија обезбедила је дечја ауто-седишта кроз Програм безбедности саобраћаја. У 2022. години у општини Љубовија рођено је 101 дете, што је још једно повећање броја рођених у односу на 2020. годину (88 деце) и 2021. годину (97 деце).
Ljubovija.info

Седишта су у сали биоскопа поделили Милан Јовановић, председник Општине Љубовија, Василије Ђукановић, директор ОШ „Петар Враголић“, Жарко Тадић, командир Полицијске испоставе Љубовија и Милица Крстић, чланица Савета за координацију послова безбедности саобраћаја на путевима.

Пре уручења седишта родитељима деце рођене у претходној години, саобраћајни инжењер Маријана Јовановић одржала је кратко предавање и обуку правилног коришћења дечјег ауто-седишта.

„Деца су у саобраћају најугроженија као путници у аутомобилима. Угроженија су него пешаци и бициклисти заједно и много више страдају. Зато је јако битно да причамо на ову тему, а не само да поделимо ауто-седишта, јер главни задатак ауто-седишта је ако дође до саобраћајне незгоде да заштити оно највредније што имамо, а то су животи и здравље наше деце. Да би испунило ту своју сврху оно мора да се користи на правилан начин. Деца морају да буду правилно везана, седиште мора да буде правилно и добро причвршћено у аутомобилу и зато је битно да ово данас испричамо родитељима, да им покажемо на конкретном примеру ово седиште које ће добити на поклон како да користе, јер само тако можемо бити сигурни, чак и ако дође до саобраћајне незгоде, да ће то седиште одрадити свој посао. Увек кажем родитељима, желим да им никад не затреба ово ауто-седиште, јер то значи да неће доживети саобраћајну незгоду, али такве ситуације се дешавају, дешавају се изненада, дешавају се и најбољим возачима и нико не може да предвиди када ће и да ли ће му се десити. Зато је битно да их користимо увек, да их користимо без изговора и да се надамо да нам никада неће затребати“, поручила је Маријана Јовановић.

Ljubovija.info

Милан Јовановић, председник Општине Љубовија, изразио је посебно задовољство што је први пут од како је почела ова акција подељено више од 100 ауто-седишта.

„Надам се да ће се овај број повећавати из године у годину, да ћемо имати све више и више деце, јер то је најбољи знак да ће наша општина наставити да се развија и живи“, изјавио је председник Милан Јовановић и замолио присутне родитеље да пажљиво саслушају предавање како би правилно и сигурно користили седишта за своју децу.
Ljubovija.info

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa