Инфо

12. јануар 2023.12. јан 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Уручене награде најбољим студентима

Завршен је конкурс за доделу новчане награде за три студента са највећим просеком. Кандидати су рангирани према висини просека оцена добијених у досадашњем току студија, а од 11 пријављених студената најбољи просек остварили су Мирјана Панић, Марина Филиповић и Ђорђе Јовановић.
Ljubovija.info

Председник Милан Јовановић примио је студенте у свом кабинету где им је уручио поклоне и симболично чек по 50.000 динара. Пријему из оправданих разлога није присуствовала Марина Филиповић, а награду је примила њена мајка, Мира Филиповић. Поред председника Јовановића, присутни су били председник Скупштине општине Љубовија Горан Јосиповић и члан Општинског већа Александар Реновчевић.
Ljubovija.info

Мирјана Панић студент је 4. године на Пољопривредном факултету у Земуну – смер Прехрамбена технологија - са просеком оцена 9,69.

„Након завршетка 4. године планирала сам да упишем мастер, али у међувремену желела бих да се запослим. Моји планови везани су за Љубовију. Желела бих овде да се запослим и овде да оснујем породицу. Такође, пошто сам из села Горње Кошље, волела бих да контакт одржавам са својим селом, да се моје домаћинство горе не угаси, а стално запослење да добијем у Љубовији и овде да живим са својом породицом“, изјавила је Мирјана Панић.


Марина Филиповић завршила је Факултет безбедности и била је други студент генерације са просеком оцена 9,32. Добитник је Доситејеве стипендије за надарене студенте и тренутно је на пракси у „Ер Србија“.

„Повратак у Љубовију није нешто што је искључено у случају да се отвори адекватно место за ово што сам завршила, никакав проблем не би био да се вратим. Желела бих да се захвалим председнику Јовановићу и Општини Љубовија, који су све ово организовали“, рекла је Марина Филиповић у телефонској изјави.

Ђорђе Јовановић студент је Факултета техничких наука у Новом Саду – смер Софтверско инжењерство и информационе технологије са просеком 9,23.

„Првенствено бих желео да искажем захвалност председнику Општине Љубовија што је препознао наш труд и одлучио да нам да додатан подстрек. Рођен сам и одрастао у Љубовији, завршио сам љубовијску Гимназију која ми је омогућила добро предзнање за уписивање факултета и добро ме припремила за све што ме даље очекивало. Мој повратак у Љубовију зависи од послова који буду доступни у Љубовији, а првенствено бих желео да останем у струци. Што се тиче мојих планова за будућност, желео бих да се запослим у Србији, да оснујем породицу али дефинитивно бих остао у Србији“, рекао је Ђорђе Јовановић.


Председник Јовановић истакао је да му је изузетно драго што је имао прилику да угости најбоље студенте наше општине и уручи им награде.

„Драго ми је било чути све ово што су рекли, а посебно то да размишљају и желе да се врате у Љубовију. Оно што им ја као председник могу да обећам, чим заврше своје факултете биће им понуђено радно место у нашој општини, јер су они то заслужили својим радом, знањем и постигнутим резултатима. Надам се да ће овај конкурс, који смо имали и додела ових награда, постати традиционални и да ћемо повећавати износ награда, али и број награђених студената у наредном периоду“, поручио је председник Милан Јовановић.

Ljubovija.info

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa