Инфо

14. јануар 2023.14. јан 2023.
Хитан инспекцијски надзор Министарства у шабачкој Болници због преминуле бебе

Хитан инспекцијски надзор Министарства у шабачкој Болници због преминуле бебе

Шапчанин Дејан Јевремовић јуче је на друштвеним мрежама објавио да је два дана након тешког порођаја у шабачкој Болници, на Универзитетској дечјој клициници Тиршова преминула његова беба. Том приликом изнео је више оптужби на рад запослених у шабачком породилишту. Вечерас се овим поводом огласила и Општа болница "Др Лаза К. Лазаревић" и у саопштењу навела да је формирала комисију која ће извршити унутрашњу проверу квалитета стручног рада, као и да их очекује инспекција Министарства здравља у понедељак.

Дејан Јевремовић наводи да је његова супруга 7. јануара у току ноћи примљена у породилиште, а да је порођај кренуо 10. јануара у преподневним сатима. Након неуспелих покушаја да се породи природним путем урађен је хитан царски рез, након чега су га позвали и рекли да је беба добро и да је добила оцену 9. Јевремовић даље наводи да му је супруга око 8 сати увече истог дана јавила да беба није добро те да мора да буде пребачена у Београд, у Тиршову. Према његовим речима, дете је у Тиршову примљено око 22 сата и тамо је установљено да се напило плодове воде и спирирало меконијум, те да је дете одмах повезано на апарате. Нажалост, дете је два дана касније преминуло.

Саопштење Болнице потврђује наводе Јевремовића о пријему његове супруге у ову установу, те да јој је урађен царски рез. Кажу да су витални параметри мајке и бебе праћени све време током порођаја и да је закључено да беба није трпела болове, трауму, нити је била угрожена. Наводе да су тек осам сати након рођења приметили проблеме са дисањем, а да је педијатар одлучио да дете буде послато у Тиршову, где је и преминуло.

Отац бебе најваљује тужбу против шабачке Болнице због тога што сматра да запослени нису на време приметили да је дете прогутало плодову воду и што је касно послато у Београд.

Болница наводи да су формирали комисију за унутрашњу проверу рада, а да ће у понедељак бити обављен и ванредни инспекцијски надзор Министарства здравља по хитном поступку.

Ради потпуних информација "Глас Подриња" је контактирао и Униврерзитетску дечју клинику Тиршова и чекамо одговор од њих.
Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa