Инфо

17. јануар 2023.17. јан 2023.
Фото: ЦСУ/ Фејсбук

Фото: ЦСУ/ Фејсбук

Зимско путовање преко Блиског до Далеког истока

Зимске школице у Центру за стручно усавршавање (ЦСУ) Шабац почеле су у понедељак. Позив на заједничко путовање преко Блиског до Далеког истока је отворен за све школарце који желе да квалитетно проведу време на зимском распусту и науче нешто ново, а пријаве нису обавезне.
Фото: ЦСУ/ Фејсбук

Дводневна радионица „Поглед на Јапан из више углова“ реализује се у понедељак и уторак. На почетку, учесници су се путем краће презентације упознали са знаменитостима Јапана. Затим је једна група путем познате јапанске технике оригами правила цвет јапанске трешње, друга гејше, а трећа је у табелу исписивала јапанску калиграфију.
Фото: ЦСУ/ Фејсбук

„Папирно моделовање – Пирамиде“ у Научном клубу Шабац је радионица током које су су се учесници кроз теоријски и практичан рад упознали са спомеником цивилизације која је рођена пре седам хиљада година. Радили су макете пирамида од картона, папира и песка. „Цветно умеће икебане“ привукло је пажњу учесника. Икебана, традиционална јапанска уметност цветног дизајна, користи линије, боје, масу, форму, покрет, простор, облик, равнотежу и богату традицију јапанске културе, религије и симболике како би ухватила савршену несавршеност природе и људске емоције у цветном дизајну.
Фото: ЦСУ/ Фејсбук

У оквиру радионице „Феномен звани МАНГА стрипови“, ЦСУ Шабац и Тренинга центар Шабац посетили су представници Амбасаде Јапана.

Отворена је и изложба „Ликови из анима и манги“ у којој су учествовали ученици шабачких школа.

Радионице у ЦСУ трају до петка, 20. јануара.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa