Инфо

19. јануар 2023.19. јан 2023.
Симболично пливање за Часни крст у Љубовији

Симболично пливање за Часни крст у Љубовији

Традиционално пливање за Часни крст, које се сваке године одржава у етно селу „Врхпоље“, овог пута је одржано на мало другачији начин због великог водостаја Дрине. Безбедност је била на првом месту па су, уместо пливања, учесници целивали Часни крст и зарањали у хладну Дрину.

За 16. пливање на велики хришћански празник Богојављење пријавило се 24 учесника. Организатори су свим пријављеним учесницима уручили захвалнице, а као посебни победници и добитници пехара издвојили су се наш суграђанин Саво Савић, најмлађи учесник Филип Алексић и једина учесница Кристина Филиповић.

С обзиром да је такмичарски део пливања овог пута изостао, учесник коме ће Часни крст припасти одређен је извлачењем папирића са именима. Срећу да ове године кући понесе Часни крст имао је Владан Јосиповић.

Као и сваке године, Часни крст дар је Радивоја Филиповића Лакија из Пожеге. Покровитељ пливања је Општине Љубовија, на челу са председником Миланом Јовановићем, а подршку организаторима пружила је и Туристичка организација општине Љубовија са директорком Јеленом Тешић.
Љубовија.инфо

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa