Инфо

19. јануар 2023.19. јан 2023.
Фото: Гласа Подриња

Фото: Гласа Подриња

Трибина у Медицинској школи о значају ХПВ имунизације

У оквиру обележавања Европске недеље превенције рака грлића материце 2023. у Медицинској школи "Др Андра Јовановић" организована је трибина под називом „ХПВ имунизација“ намењена ученицима са којима су разговарали еминентни стручаци.

Трибину је организовао Тим за здравствено васпитање Медицинске школе „Др Андра Јовановић“, Дом здравља „Др Драга Љочић“ Шабац и Завод за јавно здравље Шабац .

Присутнима се обратио научни сарадник, др сц. мед Зоран Станковић, педијатријски гинеколог, председник Удружења DAGS (дечија и адолесцентна гинекологија Србије), који је и генерални секретар Светског удружења за дечију и адолесцентну гинекологију, и домаћин 20. Светског конгреса педијатријске гинекологије, који се одржава 18-21.маја 2023. у Београду. Др Станковић је такође и доскорашњи начелник Републичког центра за планирање породице Института за мајку и дете.

Др Зоран Станковић у разговору са ученицима отклонио је најчешће недоумице у вези са ХПВ вакцином и позвао их да уколико имају додатна питања контактирају здравствене раднике који ће им помоћи да добију истините информације и савете.

Докторка Јасмина Станковић, директорка Дoма здравља „Др Драга Љочић“ Шабац младима је говорила о обухвату имунизације ХПВ вакцином у Шапцу, значају вакцинације и стратегији коју спроводи Дом здравља како би суграђане упознали са свим сегментима бриге о здрављу младих.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa