Инфо

23. јануар 2023.23. јан 2023.
Мачва.инфо

Мачва.инфо

Атар Парашница под водом, Сава расте, Дрина у стагнацији

Због обилних падавина претходних неколико дана у нашој земљи, али и региону, реке Дрина и Сава излиле су се и у небрањене делове у Мачви. Према подацима мерних станица, Дрина има тренд благог опадања, али је Сава и даље у порасту.

“Дрина се повлачи у корито у Бадовинцима, пратимо ситуацију из часа у час, обилазимо терен и стање није алармантно. Сава расте и прави проблем у небрањеном делу у Црној Бари, и то је под сталним надзором чланова Штаба, који су у приправности 24 сата”, рекао је Бранко Даниловић, начелник Штаба за ванредне ситуације општине Богатић.

На реци Сави код Шапца и Сремске Митровице већ је проглашена редовна одбрана од поплава, а прогноза је да ће у наредна три дана ниво водостаја порасти између 30 и 40 цм.
Мачва.инфо

" Због великог водостаја реке Дрине и самог пораста реке Саве дошло је до изливања у небрањени део,у атар звани Парашница. Прогнозе пораста реке Саве у наредних пар дана сигурно ће утицати на пораст нивоа воде у небрањеном делу", изјавио је Славиша Пантелић, секретар МЗ Црна Бара.

Мачва.инфо

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa