Инфо

27. јануар 2023.27. јан 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Ђаци две школе у хуманој мисији у духу светосавља

На платоу који спаја Школу примењених уметности и Медицинску школу „Др Андра Јовановић“ уприличена је традиционална акција, у оквиру које су, захваљујући, добрим комшијама (пекарама, пиљарницима, дућанима здраве хране) волонтери и чланови Ученичких парламената служили пролазнике пецивом, воћем, слаткишима и топлим чајем.
Фото: Глас Подриња

Једанаеста манифестација „Школе отвореног срца“ спојила је ђаке у хуманости и дружењу које је после две године паузе због ковида свима недостајало.
Фото: Глас Подриња

-Радујемо се што можемо поново да се дружимо са комшијама, да спојимо децу, да заједно проведу овај дан и уједно можемо да почастимо све пролазнике. Заиста су уживали у дружењу и ужелели су се оваквих дешавања- истакла је уметнички руководилац и професорка Школе примењених уметности Мина Ступар.


Ученик друге године смера фирмописац- калиграф Лука Пантелић навео је да су се три недеље спремали за програм.
Фото: Глас Подриња

-Припремили смо наступ хора, затим гозбу за ученике и професоре, као и пролазнике, комшије. Ја сам говорио рецитацију о српским православним манастирима. Ово је прилика да се дружимо међусобно и са ђацима из суседне школе, као и да покажемо хуманост- рекао је Лука.

Директорка Медицинске школе „Др Андра Јовановић“ Биљана Ђукнић истакла је да се тако упознају ученици првог разреда обе школе, развијају добри међусуседски односи и наставља лепо пријатељство.
Фото: Глас Подриња

-Пиљарнице и пециваре из целог града донирале су послужење за ученике и пролазнике. Све што претекне од ове манифестације шаље се угроженим категоријама становништва, тако да ова акција има и хуманитарни карактер. Желели смо да покажемо да добри можемо бити сви, само је потребно мало воље, да се мало загледамо у себе и упознамо себе. Код ученика развијамо жељу да буду хумани, правични и добри према ближњима, што јесте порука светосавља, те их у том духу васпитавамо- поручила је Ђукнићева.


Председник Ученичког парламента те школе Лука Станимировић први пут је учествовао у манифестацији.
Фото: Глас Подриња

-Желео бих да изразим лично задовољство, јер ценимо и хранимо хумане вредности које школа треба да промовише и пропагира. Сигуран сам да су наши суграђани имали прилику да на дан када обележавамо школску славу уживају у нашем богатом програму и да ћемо у наредном периоду организовати велики број добрих акција- подвукао је Станимировић.
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa