Инфо

27. јануар 2023.27. јан 2023.
Фото: Глас Подриња

Фото: Глас Подриња

Програм „Путевима милости и спасења“ за Савиндан у Шабачкој гимназији

Богатим програмом који су припремили ученици и наставници Шабачка гимназија обележила је школску славу, Светог Саву. Велики број гостију испунио је свечану салу, а уручене су и пригодне награде победницима конкурса за литерарно стваралаштво. Традиционални обред резања славског колача служио је епископ шабачки Јеротеј.
Фото: Глас Подриња

-Све је лепо кад се припрема с љубављу. Заиста са уживањем припремамо нашу школску славу и то је прилика да се окупимо, славимо заједништво и наше резултате, али и да поставимо залог за будућа времена. Ми увек нашу степеницу подижемо више и надамо се да ћемо сваки пут бити све бољи и успешнији. Занимљиво је да је ауторка данашњег програма некадашњи члан драмске секције баш у нашој школи, професор музичког је такође био ђак ове школе и учествовао у музичкој секцији, професор ликвоног који је направио сценографију је такође био наш ђак. Заиста се трудимо да негујемо таленте и драго нам је што их имамо. Литерарно стваралаштво је мало запостављено и ми се трудимо да ту традицију обновимо. Награде су начин да подстакнемо наше најбоље ученике да се залажу- рекла је директорка Шабачке гимназије Маријана Исаковић.

Фото: Глас Подриња

Професорка књижевности и српског језика Ивана Исаиловић са ученицима од првог до четвртог разреда је осмислила свечаност која је укључила наступ хора и драмску секцију, уз пратеће костиме.
Фото: Глас Подриња

-Идеја је била да на мало необичнији, другачији начин, представимо првог српског архиепископа, програмом „Путевима милости и спасења“. Акценат је управо на добрим, позитивним, хришћанским особинама које и Шабачка гимназија и свако од нас као појединац пропагира. Као професори и појединци утичемо на децу да то поштују и даље шире- истакла је Исаиловићева.

Фото: Глас Подриња
Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa