Инфо

29. јануар 2023.29. јан 2023.
Бета

Бета

Ђоковићу 10. титула у Мелбурну, 22. гренд слем трофеј и повратак на прво место АТП листе

Српски тенисер Новак Ђоковић освојио је 10. титулу на Отвореном првенству Аустралије и 22. гренд слем трофеј у каријери, пошто је у финалу у Мелбурну победио четвртог тенисера света Грка Стефаноса Циципаса после три сета, 6:3, 7:6, 7:6.

Ђоковић је победио после два сата и 56 минута и освојио 10. титулу у Мелбурну и 22. гренд слем трофеј у каријери и изједначио се са рекордером Шпанцем Рафаелом Надалом. Такође, данашњим тријумфом Ђоковић се вратио на прво место АТП листе.

Ђоковић је у четвртом гему првог сета одузео сервис Циципасу, предност брејка сачувао је до краја и повео је у мечу. У другом сету није било брејка, пошто Циципас у 10. гему није успео да искористи брејк и сет лопту, па је одигран тај-брејк, који је српски играч добио са 7:4.

Цицпас је у првом гему трећег сета направио брејк, Ђоковић је одмах у наредном узвратио и изједначио на 1:1, а затим је после гема освојеног на свој сервис повео са 2:1. Тенисери су после тога освајали гемове на своје сервисе и поново је одигран тај-брејк.

Ђоковић је добро почео тај-брејк повео је са 5:0, Циципас се примакао 3:6 и на 5:6, али је српски тенисер искористио трећу меч лопту и освојио 22. гренд слем трофеј у 33. финалу највећих турнира.

Циципас је други пут играо финале гренд слем турнира и други пут је изгубио од Ђоковића. Претходно су играли 2021. године на Ролан Гаросу када је грчки тенисер имао два сета предности, али је изгубио после пет сетова.
Бета

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa