Инфо

3. фебруар 2023.3. феб 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

ЈП „Љубовија’’ набавило нову машину уз помоћ Европске уније

ЈП „Љубовија’’ набавило је уз помоћ Европске уније нову комбиновану машину са комплетном опремом за оперативну употребу (кашика 4 у 1 тзв. крокодилка, кашика од 300 мм, 400 мм, 800 мм, 1400 мм, хидраулични чекић, механичка брза спојка) укључујући и раоник за чишћење снега. Машина је купљена у оквиру пројекта „Унапређење јавне инфраструктуре у подстандардним сеоским насељима у Љубовији“, који се спроводи кроз програм „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији"(EU SHAI). Укупна вредност пројекта је 312.470 евра и он, поред куповине комбиноване машине, подразумева и реконструкцију општинског пута Алин грм - Шарампов и изградњу моста на Крупинској реци.

Ljubovija.info

„Набавком комбиноване машине са комплетном пратећом опремом наставили смо тренд обнове механизације у ЈП „Љубовија“ и омогућили далеко ефикасније реаговање у суочавању са изазовима одржавања водотокова 2. реда и путне инфраструктуре у наведеним насељима, а све у циљу унапређења животних услова најугроженијих чланова локалне заједнице“, рекао је директор ЈП „Љубовија“ Србослав Јагодић.


Председник Општине Љубовија Милан Јовановић је истакао да Општина у оквиру истог програма спроводи још један пројекат, у насељу Узовница, који је сада у завршној фази.
Ljubovija.info

„Као што знате, у питању је пројекат који финансира ЕУ и који подржава становање и активну инклузију осетљивих група у Љубовији. Пројекат због којег смо данас овде, а који спроводи пројектни тим Општине Љубовија и ЈП „Љубовија“ непосредно ће допринети побољшању услова живота и рада у руралним насељима општине Љубовија, пре свега у Црнчи и Доњој Љубовиђи. Када су у питању друге активности пројекта, потребно је нагласити да је за извођење радова на реконструкцији општинског пута Алин Грм-Шарампов изабран извођач и уговор је потписан. Почетак радова диктираће постојећи временски услови. Када је у питању изградња моста на Крупинској реци, у току је поступак јавне набавке за извођење радова“, изјавио је Јовановић.
Ljubovija.info

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa