Инфо

6. фебруар 2023.6. феб 2023.
Да ли сте чули за психодраму?

Да ли сте чули за психодраму?

Уколико сте заинтересовани да се упознате са психодрамом не само теоријски већ и искуствено, можете пријавити своје учешће у радионици „Психодрама“ која ће бити реализована 25. фебруара ( субота ) у 10.30 у Центру за стручно усавршавање.

Учешће је БЕСПЛАТНО за ученике, студенте и незапослене.

Пријава учешћа je обавезна путем мејла miravs.1@gmail.com


Психодрама је групни психотерапијски метод настao 1921. године, када млади бечки психијатар Морено оснива „Театар спонтаности“ почевши да води терапијске групе, а након тога тридесетих година сели се у Њујорк где започиње свој рад наредних тридесет година.

Занимљиво је да је Морено први употребио израз „групна терапија“ и да су баш из његове школе произашле друге психотерапијске методе од којих су најпознатије Трансакциона анализа Ерика Берна, Гешталт терапија Фриц Перлса и Интегративна терапија Петцолда.

Током 60-их година психодрама се примењивала широм Европе у Америци и Јапану. На просторе ех Југославије психодраму као терапијски метод је донео Душан Поткоњак, који и данас живи и ради у Београду. Из његове школе настало је неколико других школа психодраме у Србији, у којима се обучавају будући психодрамски терапеути. Њихова едукација траје најмање четири године.

Психодрама има веома широку примену како у превенцији и заштити менталног здравља тако и као терапијска техника. Учесници који се први пут сретну са психодрамом често је описују као занимљиву, динамичну па чак и забавну. Рад на проблемима и животним темама и изазовима не мора нужно да буде суморан и тежак а психодрама је управо доказ за то!


Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa