Инфо

7. фебруар 2023.7. феб 2023.
Фото: Дом културе Прњавор/ Фејсбук

Фото: Дом културе Прњавор/ Фејсбук

Три ансамбла из Шапца на 24. Светосавском балу у Бечу

На најпрестижнијем окупљању српске заједнице, 24. Светосавском балу, у главном граду Аустрије, учествоваће три ансамбла из Шапца: Фолклорни ансамбл Дома културе Прњавор, Културно- уметничко друштво „Абрашевић“ и Уметнички ансамбл „Чивија“. На позорници у Бечу, у некадашњој царској палати Хофбург, представљаће град Шабац у петак, 10. фебруара.

Подсетимо, Дом културе Прњавор је вишедеценијским радом постао културни бренд. Вишеструки су победници аматерских смотри фолклорних ансамбала Србије.

КУД „Абрашевић“ има традицију дужу од једног века и иза себе много међународних и домаћих наступа и признања. Као специфична школа спаја младост и искуство. Уметнички ансамбл „Чивија“, основан 1998. године, са извођачким ансамблима до сада је успешно представљао град широм Србије, као и на међународним фестивалима фолклора.

Организатор је Српски центар, удружење које има за циљ развој и унапређење комуникације у области културе, науке, привреде и хуманитарне помоћи међу Србима који живе у Аустрији, као и између њих и њихових аустријских суграђана.
Глас Подриња

Најновији број

14. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa