Инфо

8. фебруар 2023.8. феб 2023.
Н. Тохољ (фото: Глас Подриња)

Н. Тохољ (фото: Глас Подриња)

Европско ватерполо вече на Градском базену

Вече европског ватерполо и спортског спектакла на Градском базену је пред нама. После девет година сви љубитељи спорта имају прилику да уживају у једном мечу четвртфинала европског такмичења у колективним спортовима, уживо, у свом граду. ВК Шабац од 20 часова дочекује будимпештански Вашаш.

Пуне трибине велика потпора (фото: Глас Подриња)


У првом мечу фаворит из Мађарске био је убедљив и велики је фаворит за пласман у полуфинале, но то не умањује спектакл у најави, а основни циљ Шапчана је да се представе боље него у мађарској престоници.

-Нисмо одиграли добро тамо, знам да можемо боље и уз подршку са трибина уверен сам да можемо до победе. Сваки тријумф је велико постигнуће, а имамо право да сањамо како можемо искористити све слабости ривала и вратити неизвесност у двомеч - рекао је тренер Немања Личанин.


Шабац је био некомплетан у Будимпешти, неколико играча је наступало недовољно спремно и све се то одразило на коналан резултат.

-Вашаш је сјајан тим, први фаворит такмичења, за мене свакако међу осам најбољих у Европи, али имају своје слабости. Сигуран сам да имамо прилику да победимо, посебно уколико подршка и атмосфера буде као у мечу против Барселоне. Заостатак није мали. Морамо играти пожртвано сваки секунд, веровати у победу, надати се чуду - нагласио је Кристијан Шулц, првотимац Шапчана.


Вашашу ће ово бити 14. дуел, а Шапчанима 12. у Европи ове сезоне. Мађари су наступали у првом и другом кругу квалифккација за Лигу шампиона, као и плеј офу за елитно такмичење, уз два дуела у осмини финала Евро купа. Шабац је сезону започео у другом кругу квалификација за Лигу шампиона, наставио у Евро куп другој рунди, потом осмини и сада четвртфиналу другог најјачег европског такмичења.

Вашаш је у Европи ове сезоне савладао: Сарајево 37:2, Приморац 13:10, Стеауу 10:3 и 18:13, холандски Хет Равин 15:6, Шабац 13:4 и 10:4, Савону 9:8 и Црвену Звезду 15:10, док су поражени од: Јадрана, Бреше и у реваншу против Звезде

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa