Инфо

8. фебруар 2023.8. феб 2023.
Управа за извршење кривичних санкција демантује да шабачки затвореници раде са опасним материјама

Управа за извршење кривичних санкција демантује да шабачки затвореници раде са опасним материјама

Управа за извршење кривичних санкција при Министарству правде данас је најоштрије демантовала да затвореници у Казнено поправном заводу (КПЗ) Шабац "скупљају канцерогени отпад" у фирми "Еликсир" и да су ангажовани на сакупљању опасног материјала.

"Тврдње посланице Народне странке Иване Парлић у Скупштини Србије о 'робовском раду' осуђених лица у фирми Еликсир, због којих је њихово здравље угрожено јер наводно раде са опасним отпадом, су неистините.

Уговором између КПЗ Шабац и фирме 'Еликсир Зорка-минерална ђубрива', потписаним у мају 2022. године, прецизирано је да осуђеници неће радити са штетним материјалом", наведно је у саопштењу.

Објашњавају да су осуђеници радно ангажовани три пута седмично у тој фирми, пет до шест сати дневно, искључиво на лакшим пословима на чишћењу фабричког круга и погонских просторија за минерална ђубрива и да они носе адекватну радну опрему.

Додали су да су због тврдњи посланице Парлић, осуђена лица у уторак поподне прегледана у Општој болници у Шапцу, чији лекари нису установили никакве повреде.

"Због крајње узнемиравајућих навода које је изнела посланица Парлић позивамо надлежне државне органе да утврде њихову веродостојност и провере сву документацију коју поседују КПЗ Шабац и фирма 'Еликсир Зорка'", наведено је у саопштењу.
Бета

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa