Инфо

8. фебруар 2023.8. феб 2023.
О. Стојановић најбољи у реваншу (фото: Глас Подриња)

О. Стојановић најбољи у реваншу (фото: Глас Подриња)

Вашаш у полуфиналу

Шабац - Вашаш 6:9 (1:2, 2:3, 0:1, 3:3).

Чудо се није догодило и пред пуним трибинама ВК Шабац је вечерас окончао своје дуго европско путешествија ове сезоне. Четвртфинале беше последња станица у историјској сезони на евро сцени.

Борба у базену (фото: Глас Подриња)


Вашаш је искуснији и квалитетнији што је показао вечерас, а према мишљењу оба тренера, одиграли су један од најбољих мечева сезоне.

-Немам шта да замерим мојим играчима. Увек постоје грешке, међутим борбеност и хтење су били на највишем нивоу. Вашаш заслужено одлази у полуфинале, ми се окрећемо преостала два такмичења - рекао је тренер Шапца Немања Личанин.


К. Шулц (фото: Глас Подриња)


Није деловао гост снађено у првом периоду, направио је много грешака. Ипак, Шабац то није искористио на прави начин, Митровић је био одличан на голу, много упућених удараца било је непрецизно, те је тешко отети се утиску да је у овом периоду пропуштена прилика да се умањи заостатак из прве утакмице. Искуство је донело два гола за Вашаш.

Већ у другој четвртини су тимови изгледали сигурније, но Мађари су имали искуство и квалитет на својој страни да држе меч под контролом. Недостајао је Коптсев домаћима, а у смањеној ротацији и бољој концентрацији Вашаша, меч је по питању полуфиналиста, жаргонски речено "убијен".

У трећем периоду је Шабац имао неколико оквира гола, неколико пута је Митровић бриљантно зауставио ударце домаћих, а уз одличан наступ Гавриловића на голу Шапца донео је квартал без много погодака.

Пуне трибине поздравиле сјајну евро сезону Шапца (фото: Глас Подриња)


Последњих осам минута били су динамични и ефикасни. Боља игра је Шапцу донела частан опроштај.

- Уз овакву одбрану, можемо да играмо против било којег клуба у Европи. Врло сам задовољан како смо изгледали после неколико лоших наступа, Бане је био невероватан на голу и ово је подстрек за даље. Прича коју прави Шабац је изванредна, срце је пуно видети толико деце, играти у атмосфери која је ватрена, а опет спортска. Ово је пример за све клубове - сматра тренер Вашаша Слободан Никић.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa