Инфо

9. фебруар 2023.9. феб 2023.
Најмлађи ће памтити сезону 22/23. (фото: Глас Подриња)

Најмлађи ће памтити сезону 22/23. (фото: Глас Подриња)

Европска сезона за памћење

Путешествије шабачких ватерполиста Европом окончано је синоћ, у четвртфиналу Евро купа. Први пут од оснивања Шапчани су успели да дочекају други део сезоне у европском такмичењу, изборе четвртфинале и забележе највећи број утакмица на интернационалном нивоу, у једној сезони, од када клуб постоји.

Наступом међу осам екипа били су једини представник региона у овој фази. Током претходног дела такмичења елиминисани су: Ц. Звезда, Партизан, Валис, Младост Загреб, Соларис Шибеник, Крањ, Приморац Котор, Јадран Херцег Нови


Реванш утакмица против Вашаша била је 12. ове сезоне у Европи, а осма у Евро купу. Све је започело у квалификацијама за Лигу шампиона у јесен 2022. године. Управо Вашаш је био и први евро ривал у сезони, на турниру другог круга квалификација за Лигу шампиона у Сплиту.

Репрезентативац из редова Шапца: О. Стојановић (фото: Глас Подриња)


Након Вашаша у Сплиту уследили су дуели против Савоне (Италија), Стеауе (Румунија), Јадрана (Хрватска), а потом је низ настављен у Евро купу утакмицама где су на другој страни били: Соларис (Хрватска), Трст (Италија), Пеј Д Акс Нататион (Француска), Јадран (Ц. Гора), Барселона (Шпанија) у два наврата и на концу двомеч против Вашаша (Мађарска). Остварено је пет победа, што је такође најбољи учинак у Европи за Шапчане до сада.

Шабац је у текућој сезони играо против још два учесника полуфинала ЕК, оба из Италије, Савоне и Трста. Против Савоне у Сплиту, Шабац је био у предности већи део меча, имао и плус два, предност у последњој четвртини, али су Италијани ипак успели да преокрену и славе 10:8. Недуго потом, противник је био Трст, један од фаворита за освајање Евро купа, али га је Шабац савладао 10:9 оставио иза себе на табели турнира Евро купа, а у историју клуба уписао један од највећих тријумфа.


-Велика сезона у Европи за нас, сјајни мечеви, одлични ривали, посебна атмосфера, јединствена, на Градском базену и генерално учинак који је подстрек за наредне сезоне, све у жељи да се направе нови кораци напред. Вашаш је најбољи тим у такмичењу, за нас први фаворит за пехар. У овом тренутку су испред нас, а када успете да елиминишете овакву екипу, онда сте кандидат за трофеј - истакли су у клубу у првим утисцима након реванша четвртфинала.

М. Тубић (фото: Глас Подриња)


Европске сезоне
До сада ВК Шабац је у Европи наступао четири сезоне и у пет такмичења. Почетком претходне деценије играо је у квалифкацијама за ондашњи ЛЕН куп, данас Евро куп. Након шампионске титуле 2019. Шабац је играо у квалификацијама за Лигу шампиона, а претходне је наступао у Евро купу. Текућу сезону је започео у квалификацијама за елитно такмичење, а потом играо у Евро купу.


Т. Шаикутидинов (фото: Глас Подриња)

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa