Инфо

28. фебруар 2023.28. феб 2023.
Ljubovija.info

Ljubovija.info

Састанак партнерског форума- план развоја Општине Љубовија 2024- 2030

У оквиру процеса израде Плана развоја општине Љубовија 2024-2030. године одржан је први састанак партнерског форума.
Ljubovija.info

Партнерски форум је консултативно тело које се успоставља за потребе припреме и праћења спровођења дугорочних планских докумената од значаја за општину и представља одличан инструмент како за консултације за израду плана развоја ЈЛС тако и за стварање партнерстава у локалној заједници. Партнерски форум општине Љубовија укључује представнике локалне заједнице, јавног, приватног и цивилног сектора.

Састанак партнерског форума отворио је Милан Јовановић, председник општине. Он је, између осталог, истакао да је за општину Љубовија од изузетног значаја да се израда Плана развоја општине Љубовија за период 2024-2030. године одвија на транспарентан начин и да све заинтересоване стране у локалној заједници треба да буду укључене у консултативни процес.

Како се процес израде Плана развоја општине Љубовија 2024-2030. године спроводи уз подршку пројекта “Подршка унапређењу управљања и економског планирања на локалном нивоу у циљу убрзања спровођења циљева одрживог развоја у Републици Србији”, који спроводи канцеларија Програма Уједињених нација за развој у Србији (УНДП), уз финансијску помоћ Републике Словачке, учеснике партнерског форума је поздравио и Синиша Биљман, представник канцеларија Програма Уједињених нација за развој у Србији.

Са процесом израде плана развоја, учеснике партнерског форума је упознала госпођа Снежана Селаковић, консултанткиња ангажована од стране УНДП-а.

Израда плана развоја одвија се у седам фаза. Општина Љубовија се тренутно налази у другој фази, која обухвата преглед и анализу постојећег стања.
Ljubovija.info

Александар Реновчевић, члан Општинског већа и члан Координационог тима за израду Плана развоја општине Љубовија за период 2024-2030. је учеснике партнерског форума упознао са налазима анализе постојећег стања у општини Љубовија, која је у претходном периоду урађена.

У последњем делу овог састанка отворена је дискусија, која је омогућила да се прибаве допунске информације и коментари од учесника партнерског форума, а у циљу унапређења анализе постојећег стања. Анализа постојећег стања треба да покаже где се општина Љубовија тренутно налази када су у питању стање њеног развоја и развојни потенцијали и да служи као полазна тачка у планском процесу.
Ljubovija.info

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa