Инфо

8. март 2023.8. мар 2023.
Глас Подриња

Глас Подриња

Одржано предавање Епископа Јеротеја у Шабачкој гимназији

Синоћ, 7. марта, у препуној Свечаној сали Шабачке гимназије, Епископ шабачки г. Јеротеј одржао је изванредно предање на тему „Исповест и причешће - пастирски приступ“.
Глас Подриња

Ово је прво у великопосном циклусу предавања Епархије шабачке које ће се одржавати сваког уторка. Модератор предавања био је свештеник Никола Ковачевић, који је дао уводну реч и посредовао између питања присутних и Епископа шабачког.
Глас Подриња

Према речима Владике Јеротеја, више је то био осврт на две суштинске теме у цркви из позиције Архипастира – „надгледника, дакле, оног који надгледа црквени и духовни живот“.
Глас Подриња

- Већ сам приликом своје беседе на устоличењу рекао да ћу посебну пажњу у својој пастирској и духовној делатности у епархији посветити светотајинском животу. Нарочито ћу се трудити да, кроз Свету тајну причешћа, уцрковљујем верни народ и да га дубље уграђујем у тело Христово.

„Света тајна причешћа повезана је са светајном Христове цркве која се зове Евхаристија или Литургија. Она је тајна зато што се на Светој Евхаристији конституише сама Црква као сабор свих верних на челу на челу са свештенством, односно Епископом као предстојатељем. На том сабрању налазе се сви живи, упокојени и светитељи Божји. Сви смо ми Црква и сви сачињавамо Свету Литургију.“
Глас Подриња

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa