Инфо

14. март 2023.14. мар 2023.
Александар Мартиновић поестио Владимирце (Фото: Глас Подриња)

Александар Мартиновић поестио Владимирце (Фото: Глас Подриња)

Министар Мартиновић у Владимирицима најавио средстава за изградњу новог објекта Општинске управе

Министар државне управе и локалне самоуправе, Александар Мартиновић, посетио је општину Владимирци, где је са локалним руководством разговарао о решавању проблема смештаја Општинске управе. Објекат у коме се су запослени до сада налазили је неуслован и сви послови се обављају на више локација.

Сатанак са локалним челницима (Фото: Глас Подриња)


-Овакав начин функционисања представља проблем и за запослене и за грађане. Општина Владимирци се одазвала на јавни позив Министарства државне управе и локалне самоуправе за финансирање пројеката кроз буџетски фонд. Тражили су износ од 25 милиона динара, како би се саградила нова зграда Општинске управе у којој би све општинске службе биле на једном месту. Планирано је, вероватно током следеће године и отварање јединственог управног места. Договорили смо се да ће Министарство гледати на сваки могући начин да општини Владимирци изађе у сусрет и да добију целоупан износ тражених средстава. Буџет општине је недовољан да се из њега финансира чак и део изградње тог новог објекта. Одлуку о расподели средстава морамо да донесемо закључно са понедељком и планирали смо да уговоре са представницима општина који су добили средства потпишемо већ 23. марта, рекао је министар Александар Мартиновић.

Ускоро нови објекат Општинске управе (Фото: Глас Подриња)


Председник општине Владимирци Горан Зарић захвалио се министру Мартиновићу на посети и изразио наду да ће и у будућности имати добру сарадњу.

-Проблеми о којима смо данас разговарали трају већ годинама. Покушавали смо да нађемо решење, а сада имамо разумевање и министар је увидео све наше потребе, као то да буџет општине није довољан за реализацију овако обимних пројеката. Не можемо самостално да реализујемо инфраструктурне пројекте, где имамо велике трошкове на одржавању путну инфраструктуре, водоводне мреже, као и велики број објеката на чије одржавање и реконструкцију се сваке године троше значајна средства. Зграда из које су запослени прошле године исељени је неупотребљива. Један део запослених је сада у згради Конака, а други у згради бившег суда. Због тога грађани имају проблема да пронађу сва врата која треба да отворе како би завршили неки посао . Верујем да ћемо са министром и Министарством овај проблем решити у току ове године, како би у наредној години грађани Владимираца на лакши и бржи начин испунили своје потребе, рекао је Горан Зарић.

Потписивање уговора 23. марта (Фото: Глас Подриња)


Министар се овом приликом упознао и са другим проблемима са којима се општина Владимирци суочава и изјавио да ће о њима обавестити ресорне министре.

Мартиновић је обишао и зграду бившег среског начелства, односно Конак озидан 1852. године, у коме је смештена библиотека, реачуноводство и Туристичка организација општине Владимирци.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa