Инфо

16. март 2023.16. мар 2023.
В. Брајовић у акцији против Партизана (фото: Глас Подриња)

В. Брајовић у акцији против Партизана (фото: Глас Подриња)

Ривали у дерби улазе након победа

Након синоћне победе над Обилићем 40:25, дд плеј офа Металопластику Еликсир математички деле још четири победе у остатку сезоне, но и то под претпоставком да највећи конкурент ван те зоне Црвена Звезда оствари све победе до краја, односно да Динамо и Партизан, који су тренутно на трећем, односно четвртом месту остваре на крају бољи бодовни салдо од Шапчана.

-Било нам је потребно да пружимо добру игру и одиграмо на високом нивоу након лошег наступа против Партизана. Успели смо против Обилића у томе и настављамо даље борбу. Циљ је плеј оф и надамо се што бољој позицији када се он осигура. Одмах размишљамо о наредном мечу и плану како да остваримо победу - истиче Владан Матић, тренер Шапчана после меча против Обилића.

Б. Симић у продору (фото: Глас Подриња)


На табели Војводина је прва са 36 бодова, Металопластика Елискир има 32, Партизан и Динамо по 30, док је Ц. Звезда пета са 25 бодова. Значајно иза су Дубочица и Раднички са 22 поена.


Нокаут фаза је "плавима" близу свакако, а уколико у суботу, у великом дербију победе Црвену Звезду и дефинивно ће решити све недоумице, јер ће имати девет бодова више од конкурента шест рунди пре краја. Ипак, синоћни мечеви су упозорење, јер је за многе већ оптисана Звезда победила Партизан, осамосталивши Металопластику Елискир на другом месту, но пре свега задржавши своје шансе за плеј оф. Меч у Шапцу је за оба тима веома важан.

-Нама увек недостаје неки играч, тренутно имамо шест, седам повређених играча, те је плеј оф заиста далеко. Спортски је надати се, квалитет имамо, то смо показали против Партизана и све што можемо је да пружимо максимум у сваком мечу, сачувамо приступ као против црно-белих и покушамо да направимо још неко изненађење - рекао је након синоћњег меча против Партизана тренер Звезде Ратко Ђурковић.

Меч Металопластике Еликсир и Црвене Звезде биће одигран у суботу, од 18:30 у хали "Зорка".
До краја Металопластика, након Црвене Звезде, гостује у Панчеву, потом дочекује Дубочицу, затим гостује у Крагујевцу, дочекује Топличанин, путује у Каћ, а у последњем колу ће у Шапцу угостити Војводини.
Д. Б.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa