Инфо

17. март 2023.17. мар 2023.
Александар Пајић, Ружица Поповић, Дарија Кисић (Фото: Глас Подриња)

Александар Пајић, Ружица Поповић, Дарија Кисић (Фото: Глас Подриња)

14 година куца "Хумано срце Шапца"

Фондација "Хумано срце Шапца" обележило је 14 година постојања и рада. Тим поводом уприличичи су пријем за сараднике и пријатеље, као и за кориснике фондације. Емитован је и филм којим је приказан рад "Хуманог срца" у претходном периоду.

14 година бриге о најугроженијима (Фото: Глас Подриња)


Догађају је присуствовала и министарка за бригу о породици и демографији Дарија Кисић, која се и обратила присутнима.

Министарка Дарија Кисић (Фото: Глас Подриња)


-Шабац треба да буде поносан да у њему куца једно овако велико "Хумано срце". Подржавамо рад ове хуманитарне организације, али и лично Ружицу Поповић, зато што она својим резултатима показује како треба сви да радимо. Од ње треба да учимо. Овакви догађаји служеда би се обележили одређени датуми, али ако прошетамо Шапцом и његовом околином резултати говоре сами за себе. Улагање у децу и породицу је улагање у нашу будућност. Захваљујући активности ове организације многа деца и млади људи су у могућности да се школују, добили су кров над главмо, први пут отишли на летовање и зимовање... Уколико се удружимо, ослушкујемо једни друге, видимо коме је шта потребно, онда нема баријера и препрека, рекла је министарка Кисић.

Фондација током свог рада успешно сарађује са Градском управом, јавним предузећима и установама. Поред представника свих релеватних институција које функционишу на територији града, рад "Хуманог срца" подржао је градоначелник Шапца Александар Пајић.

Градоначелник Александар Пајић (Фото: Глас Подриња)


-У систему социјалне заштите града Шапца "Хумано срце" заузима значајно место. Сведоци смо 14 година рада, више од 100 обновљених и изграђених кућа, различитих врста помоћи бројним породицама које су остале без игде ичега и игде икога. Поносни смо што заједнички радимо на неким пројектима, што смо партнери у бризу о социјално најугроженијим грађанима и сигуран сам да ће град Шабац наставити да негује добре односе са свима који брину о нашим најугроженијима. Поред великих средстава које град издваја за социјалну заштиту имамо помоћ и оваквих људи, који су спремни уложе своје време, али и своју добру душу, да помогну што већем броју нашијх суграђана. Велика је помоћ и привреде града Шапца и поносан сам што је Шабац град хуманих људи.

Ружица Поповић, председница Управног одбора и оснивач фондације "Хумано срце Шапца" захвалила се свим сарадницима који су до сада помагали у раду ове организације, као и донаторима захваљујући којима десетима социјално угрожених грађана свакодневно добијају помоћ.

Ружица ПОповић (Фото: Глас Подриња)


-Трајање од 14 година је успех сам по себи. Задовољна сам оним што је урађено, али настављамо даље још крупнијим корацима како би свакога дана било све више оних који желе да помогну, а све мање оних којима је помоћ потребна. Потичем из сиромашне породице и знам како је немати, а волети. Да бисмо помагали морамо волети људе и ослушкивати њихове проблеме. Наш град је ризница хуманих људи, рекла је Ружица Поповић.

Овом приликом додељена је и новчана помоћ деци без једног или оба родитеља који су корисници Фондације.
Глас Подриња

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa